Miten Instagram kasvoi ja kehittyi 2015?

Socialmediatoday.com julkaisi Locowisen tekemän tutkimuksen tuloksia. Locowise tutki 2500 Instagram-tiliä huhtikuusta 2015 alkaen. Muutama trendi tuli selkeästi esille.

Instagramin kasvuvauhti tipahti 88.21% ja aktiivisuus tipahti 61.43% yhdeksän kuukautta kestävän tutkimuksen aikana vuonna 2015.

Instagram on muuttunut  “pay-to-play” alustaksi . Jos haluat yrityksenä menestyä Instagramissa, täytyy sinun miettiä aktiivisuutta herättäviä keinoja ja Instagram-taktiikkaasi.

Yksi toimiva keino on Vaikuttaja Yhteistyö , joka toimii myös Twitterissä.

Kuvat ja tykkäykset valtasivat Instagramin. Tutkitut 2500 profiilia postasivat 2.74 kertaa päivässä (keskiarvo joulukuussa 2015). Kuvat ovat suosituin postausmuoto – joulukuussa 2015 kuvapostausten osuus oli 91.87% kaikista postauksista.

Kuvat aktivoivat ihmisiä enemmän kuin pelkkä teksti ja joskus myös enemmän kuin video – näin myös Instagramissa. Kuvallinen postaus aktivoi 1.1% seuraajista, kun taas videot aktivoivat 0.83% seuraajista.

Instagramissa ollaan yllättäen vähemmän sosiaalisia.  97.4% kaikesta postausten herättämästä aktiivisuudesta oli tykkääminen (joulukuu 2015).

Tykkäämiset ovat harvoin yrityksen ainoa tavoite sosiaalisessa mediassa. Yritysten sosiaalisen median tavoitteena tulisi olla vuorovaikutus. Tutkimustulos antaa sisällöntuottajille ja yritysten markkinoinnista ja brändäyksestä vastaaville herkullista pohdittavaa: minkälainen sisältö Instagramissa saisi aikaiseksi vuorovaikutusta, jakamista ja loppujen lopuksi brändikuvan vahvistamista ja tätä kautta myös uusia asiakkaita.

Mitä ajatuksia tutkimustulokset herättävät sinussa? Mitä ideoita sinulla on, joita aiot testata vuonna 2016?