Periscope ja turvallisuusviestintä!

Kirjoitin viime viikolla sosiaalisen liiketoiminnan ja sosiaalisen median ennusteen vuodelle 2016. Mainitsin siinä, että video tulee olemaan vuonna 2016 yhä enemmän käytetty viestintämuoto, niin sisäisessä kuin ulkoisessa organisaatioviestinnässä, oli sitten kyse Periscopesta, Meerkatista, YouTubesta, Facebook Live Videosta tai Snapchatista.

Näyttää vahvasti siltä, että ennusteeni osioita toteutuu nopeammin, kuin osasin odottaa. 🙂

Twitterin tarjoama Periscope on nyt monen huulilla ja osalla jopa testikäytössä. Muutamalla se on jo hyötykäytössä!

Esimerkki case: TUKES & Turvallisuusviestintä

Näin maanantaina 28.12.2015 Twitterissä twiitin (kutsun) klo 10 alkavaan Periscope lähetykseen. Mirva Kipinoinen twiittasi Tukesin, pelastuslaitoksen ja poliisin turvallisuusvideolähetyksestä, joka lähetettäsiin Periscopen kautta. Kuinka ilahduttavaa nähdä Periscope todellisessa hyötykäytössä – turvallisuusviestinnässä!

Periscope ja turvallisuusviestintä

 

Päätin kurkata myös TUKESin Twittertiliä, uteliaisuuden vuoksi – mahtaako ennakkoviestintä tapahtua myös sitä kautta? Kyllä. Some- ja viestintävalmentajana ilahduin suuresti nähdessäni harvinaisen, toistuvan ja monisuuntaisen ennakkoviestinnän tulevasta (tärkeästä) videolähetyksestä. Tämä on sosiaalisen aikakauden rohkeaa, sosiaalista ja kohderyhmää huomioivaa viestintää! Onneksi olkoon Tukes!

Periscope ja turvallisuusviestintä_tukes