LinkedIn-profiilillasi ON väliä (Osa 2)

Kun olet työstänyt LinkedIn-profiilisi alkuosan erinomaiseen muotoon , on aika katsoa Yhteenveto-osiota (Summary). Tämä on yksi tärkeimmistä osioista profiilissasi.

Lukija haluaa saada nopeasti kuvan sinusta ja taidoistasi. Mieti vahvuuksiasi, onnistumisiasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Tuo ne esille kiteytetysti ja selkeästi. Kerro taustastasi lyhyesti. Kerro mitä haasteita osaat ratkaista ja miten voit olla avuksi. Kerro miten erottaudut joukosta (olet kirjoittanut kirjan, olet suvereeni PR-henkilö, osaat käyttää kymmentä erilaista ohjelmaa, olet lumoava puhuja tms.)

LinkedIn summary tuo esille miten erottaudut

Rakenna profiilisivusi niin, että mietit mitä voit tarjota lukijalle, eli uudelle työnantajalle / kumppanille / asiakkaalle. Unohda minä-keskeinen ajattelumalli, joka meihin on iskostettu aiemmin. Kyse ei ole siitä mitä sinä haluat kirjoittaa, vaan siitä mitä (ja kenet) haluat tavoittaa, ja silloin sinun tulee toimia asiakaslähtöisesti (asiakas on tässä lukija). Kirjoita kohderyhmällesi – ota kohderyhmä huomioon sanavalinnoissasi.

Kirjoita minä muodossa. Tämä on monelle selkeä asia, mutta näen edelleen profiileja, jossa henkilö kirjoittaa itsestään kolmannessa persoonassa.

Kirjoita myös miten sinut tavoittaa. Osalla ihmisistä on kontaktitiedot kunnossa kontaktitieto-osiossa profiilin yläosassa, mutta monilla tiedot puuttuvat jopa sieltä! Näytä yhteystietosi myös Yhteenveto-osiossa, jotta lukijan näkee nopeasti sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi.

Jos sinulla on taitosuositteluja, nosta tämä osio (Top Skills) esille jo ennen Yhteenveto-osiota (Summary). Näin näytät taitosi todeksi niin omin sanoin kuin suosittelijoiden sanoin.

Top Skills osio JH 2015

(Jollet ole vielä luonut Top Skills –osiota, tee se pian, ja ryhdy pyytämään taitosuositteluja nykyisiltä ja entisiltä kollegoilta, esimiehiltä, kumppaneilta ja asiakkailta.) Vähitellen saat suositteluja pyytämättä, kun ihmiset näkevät, että sinulla on tämä osio käytössä.

Yhteenveto osiossa voi olla 2000 merkkiä. Käytä ne hyvin. Mieti jokaisen lauseen sisältöä.

Pyydä kahta ystävääsi ja puolituttuasi lukemaan profiilisi ja antamaan rehellisen arvion siitä. Korjaa kohdat, joista saat palautetta. 🙂