LinkedIn profiilillasi ON väliä

Yhä useammalla suomalaisella on LinkedIn-profiili. Kun itse aloitin LinkedInin hyödyntämisen noin 7 vuotta sitten, oli käyttäjämäärä paljon pienempi kuin nyt vuonna 2016.

Se, että käyttäjämäärä on kasvanut, on hienoa ja tarkoittaa, että LinkedInistä voi hyötyä aidosti ja monipuolisesti. Tavoitat useimmat business- ja järjestöihmiset LinkedInin kautta.

Perusasiat tulee olla kunnossa, ennen kuin lähestyt asiakkaita, potentiaalisia asiakkaita, jäseniä, tulevia jäseniä, kumppaneita, työnhakijoita tai rekrytoijia.

Miltä profiilisi näyttää? Miltä se näyttää muiden silmissä. Oletko huomioinut löydettävyyden, vakuuttavuuden ja houkuttelevuuden?

Lyhyt, tylsä profiili ei enää riitä, jos haluat aidosti hyötyä LinkedInistä.

Pian yhä useammat organisaatiot nappaavat kiinni sosiaalisen myynnin, sosiaalisen markkinoinnin ja sosiaalisten brändilähettiläiden luomisesta ja kehityksestä. Ilman kunnossa olevaa LinkedIn-profiilia, ei mikään näistä tärkeistä sosiaalisista funktioista ja tavoitteista onnistu.

On tärkeää, että profiilisi löytyy LinkedInin hakukoneessa. On myös tärkeää että, kun profiilisi löydetään, se antaa vahvan, houkuttelevan ja luotettavan kuvan sinusta ja toiminnastasi.

Profiilisi pääotsikko

Profiilisi pääotsikko on kaikkein tärkein asia.

Kuvasi kanssa, pääotsikon tulee antaa sinusta parissa sekunnissa erinomainen ja houkutteleva kuvaus. Vain tällä tavoin varmistat, että profiiliasi katsova mahdollinen asiakas tai rekrytoija jatkaa tutustumista, eikä poistu sivulta.

Sinulla on 120 merkkiä – käytä ne hyvin. Kerro otsikossa mitä HYÖTYÄ tarjoat. Unohda vanhanaikainen tittelin käytö. Titteli ei kerro paljoakaan. Samankaltaisia titteleitä on valtavasti, vaikka ihmisten osaaminen on eri tasolla. Asiakkaat, prospektit, kumppanit ja rekrytoijat ovat kiinnostuneita siitä mitä tarjoat ja osaat, eivät siitä mikä sinun tittelisi on.

Jotta ihmiset löytävät profiilisi, lisää vähintään kaksi tärkeää pääsanaa pääotsikkoosi.  Se ei varmista, että sinut löydetään joka haulla, mutta se autaa löytymistä valtavasti. LinkedInillä on oma algoritmi käytössään ja löytyminen on sanavalinnoista kiinni.

Tässä esimerkki erinomaisesta pääotsikosta, jossa tittelin sijaan kerrotaan mitä hyötyä ja apua henkilö tarjoaa asiakkailleen.

Turn Your LinkedIn Profile into a Client Magnet [incl. Video Tutorial] | Social Media Today

Tässä oma pääotsikkoni. Pääsanat ovat “social business”, #influencer marketing” ja “social media”. Kerron myös, että toimin valmentajana.

li-jh-profiili-12-2016

Aloita LinkedIn-profiilisi päivitys jo tänään! Hyödyt siitä varmasti.

 

 

 

4 thoughts on “LinkedIn profiilillasi ON väliä

 1. Hei Johanna
  Ominaisuus taitaa olla mahdollinen vain premium käyttäjille? En taida saada tuota nykyistä työpaikkaa tuohon näkyviin, jos vaihdan sen tekstin nimen alta toiseksi.
  Terveisin, Mirva

  • Työpaikkarivi on eri kuin titteli tai toimenkuva rivi. Jos valitset “edit” sinun pitäisi voida edioita profiilisi jokaista riviä ja kohtaa.

 2. Hei
  Näytti tosiaan päivittävän tuon nyt niin, että lisäsi sinne myös nykyisen työpaikan omalle rivilleen, kun muokkasin sen pääotsikon tekstin. Ilmeisesti siis jos ei täytä pääotsikkoa itse, niin sitten automaattisesti täyttää sen viimeisimmällä / nykyisellä työpaikalla. Nyt siis vain hiomaan se pääotsikko teksti oikeanlaiseksi.
  Kiitos vinkistä!

  • Kyllä, se mitä kirjoitat Experience kohdassa voi olla eri kuin pääotsikossa. Ja on hyvä ollakin erilainen 🙂

Comments are closed.