Instagramista suoraan shoppailemaan

Kun olet päättänyt testata Instagramia organisaatiosi sosiaalisen median yhtenä brändäys-, vuorovaikutus- ja myynninedistämiskanavana, on aika miettiä sisältöä. Panosta hyvään sisältöön, joka saa katsojat innostumaan, reagoimaan positiivisesti (tykkäämällä, kommentoimalla ja jakamalla) ja siirtymään verkkosivuillesi.

Hyvä sisältö on hauskaa, innostavaa tai yllättävää. Ole rohkea. Unohda viiden vuoden vanhat, tylsät ja pölyiset tuotekuvat, ostetut kokouskuvat ja studiossa otetut potrettikuvat. Jos alasi liittyy matkailuun, voit kehitellä vaikka mitä matkustamiseen liittyviä kuvia, nk esimerkiksi Finnair tekee.

instagram Finnair

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos markkinoit vaatebrändiä, näytä vaatteita ihmisten päällä ja näytä ne hauskoissa tai houkuttelevissa tilanteissa. Anna faniesi jakaa omia kuvia tuotteistasi tililläsi. Jos markkinoit leivoksia, vältä kristallinkirkkaita mainoskuvia ja panosta itse otettuihin ja asiakkaiden ottamiin kuviin, jossa leivoksiasi syödään. Jos tarjoat tapahtumapalveluja, näytä kuvilla kuinka hauskaa tuottamissasi tapahtumissa on tai ketkä upeat puhujat jamuut esiintyjät olivat paikalla. Ota hauskoja tilannekuvia. Ota rennosti. Voit myös hyödyntää vuodenaikoja tai juhlapyhiä kuvateemassa.

Inspired content 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mutta miten saat ihmiset klikkaamaan Instasta verkkosivuillesi?

Testaa ja opi. Käytä viikon ajan eri kuvaa joka päivä. Voit myös käyttää videoita. Mainitse kuvan tekstissä linkki verkkosivuillesi bit.ly-muodossa tai ohjaa katsoja Instagram profiiliteksiisi, jonne olet lisännyt linkin verkkosivuillesi bit.ly-muodossa.  Voit houkutella klikkaamaan esimerkiksi näin:

“Ihastuitko mekkoon? Shoppaile nopeasti ja ketterästä linkin kautta.”

“Maistuisko sullekin? Tiedätkö mistä näitä herkkuja saa? Linkin kautta löydät herkkupaikat.”

“Sinunkin seuraava asiakastapahtuma voi olla näin hauska. Avaa ovet innostavaan tapahtumamaailmaan linkin kautta!”

Miten insta ja verkkosivut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bit.ly linkki on hyvä tehdä. Voit seurata mitä kautta ja milloin kävijät tulivat verkkosivuillesi. Jos tiistaina on ruuhkaa, mutta torstaina ei, on luultavasti niin, että tiistain kuva herätti ostohimon, kun taas torstain kuva ei.

Vaihda seuraavalla viikolla Instagram profiilitekstiin normaali verkkosivulinkkisi. Katso jälleen analytiikkaa, mistä ihmiset tulivat sivuillesi ja tuliko kukaan shoppailemaan. Jatka näin ja opit mitkä kuvat ja videot toimivat parhaiten sinun kohderyhmässäsi. Ideoi uusia tapoja rohkeasti. Kokeile erilaisia keinoja oppia mikä sisältöä toimi ja mikä ei.

Voit myös testata miten tuotekuvat ja ei-tuotekuvat toimivat. Käytä viikon ajan tuotekuvia ja toisen viikon ajan kuvia ilman tuotteita. Katso mitkä kuvat herättävät aktiivisuutta ja mitkä ei.

instagram events

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolmas kikka on testata milloin kohderyhmäsi innostuu reagoimaan ja milloin ei. Jaa kuvia ja videoita joka toinen tunti, esimerkiksi klo 07-19. Katso parin päivän (tai viikon) jälkeen mitkä kellonajat herättivät eniten aktiivisuutta. Panosta tämän jälkeen niihin kellonaikoihin, jolloin jakamasi sisältö herätti eniten kiinnostusta ja aktiivisuutta.

Jos sinulla on vaikuttajia, jotka innostuvat  “takeover” päivistä, hyödynnä tätä tapaa testata minkälainen sisältö toimii ja kuka vaikuttajista vaikuttaa parhaiten juuri sinun organisaatiosi kohderyhmän aktiivisuuteen.

Kikkoja ja vinkkejä on monia. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua alkuun 🙂

Muista olla rohkea!

3 thoughts on “Instagramista suoraan shoppailemaan

  1. Hyviä vinkkejä Instaukseen Johanna! Minulle uutta oli, että bit.ly -ohjelmalla tehdyllä linkkilyhenteellä on muitakin etuja kuin pelkkä mitta. Sen kautta(ko) on mahdollista seurailla sitä, mistä liikenne sivuille tulee?

Comments are closed.