Viestinnän ammattilaiset sukeltavat innokkaasti someen

Sosiaalisella aikakaudella myös viestintäpäälliköt, tiedottajat ja viestintäjohtajat joutuvat miettimään tuttujen toimintatapojen muuttamista. Ihmiset, organisaatiot, media ja toimittajat vaativat uudenlaista, innovatiivista, vuorovaikutteista ja sosiaalista toimintaa.

Jotta organisaation viestintäväki ja heidän viestinsä tavoittavat ihmiset sosiaalisella aikakaudella, täytyy viestinnästä vastaavien ymmärtää sosiaalisen median kanavien voima, tarpeellisuus ja mahdollisuudet.

Viestintäihmisten tulee siirtyä tiedottamisesta keskusteluun ja sosiaaliseen kuunteluun. Hyvällä sisällöllä ja vuorovaikutuksella viestinnästä vastaavat voivat herättää suurtakin kiinnostusta niin organisaation arvoihin, työnantajamielikuvaan kuin sen tuotteisiin ja palveluihin.

Suomen suurimpana viestintäammattilaisten verkostona ProCom edistää jäsentensä ammatillista kehittymistä ja lujittaa viestinnän asemaa. Jäseniä on 2700. ProCom tarjoaa viestintäalan ammattilaisille vuorovaikutusfoorumin, jonka jäsenet pääsevät vaikuttamaan alan kehitykseen ja toimintamalleihin Suomessa.

Filosofian tohtori Elina Melgin toimii 25 vuoden viestintäkokemuksella ProComin toimitusjohtajana.

Keskustelin Elina Melginin kanssa ProComin sosiaalisesta viestinnästä. Halusin kuulla heidän tarinansa, mistä ideat ja innostus saivat alkunsa sekä mitä vinkkejä Elina Melgin antaa suomalaisille johtajille.

Sosiaalinen viestintä lähti kirjaimellisesti ProComissa lentoon vuonna 2009, kun saimme palkattua kolmannen työntekijän. Someviestintä vaatii nimittäin aikaa, eikä sitä voi hoitaa vasemmalla kädellä vasta sitten, kun muulta työltä jää aikaa. Sosiaalisen median hyödyt tulivat heti esiin niin vahvoina, että muutimme sekä viestinnän välineiden portfolion painotuksia että omaa ajankäyttöämme. Jäsenkunnan kehitys lähti reippaaseen nousuun ja jaostoiminta vilkastui moninkertaiseksi.

Rupesimme myös tutkimaan someviestintää jäsenkuntamme parissa. Aluksi keskityimme Facebookin ja LinkedInin kanaviin, mutta parin vuoden sisällä otimme haltuun kaikki keskeiset sosiaalisen median kanavat, myös videot. Itse innostuin etenkin Twitteristä, sillä se on todella nopea, tehokas ja – mikä kaikkein mukavinta –ytimekäs viestintäkanava. Uutisen tiiseri on pakotettava 140 merkkiin. Twitteristä saan kansainväliset uutiset nopeammin kuin kotimaisesta mediasta.

Kehotan johtajia itse tutustumaan sosiaalisen median kanaviin, varsinkin Twitteriin ja videon voimaan. Avoimella mielellä tarkkaillen jokainen johtaja havaitsee sosiaalisen median idean ja tehot. Sosiaalisen median käytön voi aloittaa ensiksi tarkkaillen. Mutta voi strategia olla toinenkin. Itse lähetin ensimmäisen twiitin Alexander Stubbille ja sain heti myös vastauksen. Twitter on kansainvälinen cocktail-tilaisuus verkossa”, Elina Melgin kommentoi innostuneesti.

Elina Melgin, ProCom. Kuva: Paula Launonen.

Elina Melgin, ProCom. Kuva: Paula Launonen.

Lue koko tarina kirjastani On Aika Muuttua. Voit tilata kirjan suoraan minulta: info@hurmerinta.com

Sosiaalinen viestintä -sparraus ja valmennus