Älä luo sivuja, joita et jaksa tai ehdi ylläpitää

John White, Chief Marketing Officer at Social Marketing Solutions, bloggaa monella alustalla ja on myös perustanut LinkedIn-ryhmän ”Publishers and Bloggers”. Hän vinkkaa johtajille ja markkinointivastaaville näin:

”Kun arvioin yritysten sosiaalisen median strategiaa, näen samojen virheiden toistuvan yhä uudestaan. Yleisin virhe on, että yritykset perustavat suuren määrän profiileja, sivuja ja sivustoja, mutta huomaavat vasta tämän jälkeen, kuinka paljon aikaa tarvitaan ylläpitoon ja sisällöntuotantoon näin monessa kanavassa. Vähitellen osa sivuista jää ilman uutta sisältöä ja sivun seuraajat saavat kuvan, että yritys ei välitä online-maineestaan tai seuraajistaan. Osa ihmisistä miettii, mahtaako yritys tarjota laatua muissakaan toiminnoissaan.

Älä luo sivuja, joita et jaksa tai ehdi ylläpitää. Mieti, jos loisit suuren mainostaulun runsaasti liikennöidyn tien varrelle, ja sitten unohtaisit käyttää sitä. Mainostaulussa näkyisi esimerkiksi vain puolikas mainos tai vain ’sisältö työn alla’ -lause.”

Aloita sosiaalisen median strategialla, jossa päätät kohderyhmät, some-kanavat ja tavoitteet. Pohdi jo tässä vaiheessa resursseja.