www-selaimet ja niiden erot

Olen huomannut, että nykyään on mistä valita, kun puhutaan www-selaimista. Testasin itse Microsoft Internet Explorerin, Mozilla Firefoxin, Operan ja ja Google Chromen eroja pari vuotta sitten. Päädyin käyttämään Google Chromea, koska se oli selvästi laadukkain ja luotettavin selain.

Olen nähnyt asiakkaillani erilaisia selaimia. Kenties IT-taustastani johtuen minulle esitetään sosiaalisen toiminnan valmennuksissa usein myös IT-ongelmiin liittyviä kysymyksiä! Autan, jos voin. En kuitenkaan ole IT-guru. Olen vain oppinut vuosien varrella yhtä sun toista uteliaisuuteni ja asioiden tutkimisen myötä, ja toki myös työskennellessäni 13 vuotta IT-alalla. Suurin osa asiakkaideni “IT-ongelmista” on ratkottu heittämällä Explorer roskikseen ja asentamalla Google Chrome. Osa haluaa käyttää Firefoxia, sen muutamista bugeista huolimatta.

Microsoft Internet Explorer -selain on jäämässä historiaan. Bugeja on ollut jo monen vuoden ajan ja maaliskuussa 2015 Microsoft ilmoitti, että Internet Explorer selain toimii edelleen Windows 10 -ympäristössä, mutta yritys satsaa uuteen selaimeen, jonka koodinimi on PROJECT SPARTAN:

The end is finally in sight for Microsoft’s long-fraught Internet Explorer. At the Microsoft Convergence conference in March 2015 in the city of Atlanta, Chris Capossela, Microsoft’s head of marketing, said that the new flagship browser for Windows, which was announced in January and is codenamed Project Spartan, will not be associated with the Internet Explorer brand.

While Internet Explorer will still exist on Windows 10 for compatibility purposes, it will take a back seat to the new browser.

Microsoft has been working for years to salvage the Internet Explorer brand, which languished in the public eye thanks to releases like Internet Explorer 6, widely regarded as one of the worst tech products of all time. Releases over the last few years have fixed the product, but Microsoft has been unable to fix the browser’s reputation.

Firefoxia käyttää noin 25% internetin käyttäjistä.  

Firefoxin etuja: ilmainen, nopea ja kustomoitavissa. Firefoxin haittoja: käyttää valtavasti koneen muistia. Testissäni se kaatui usein, eikä avannut kaikkia sivustoja. 

Operaa käyttää vain 2% internetin käyttäjistä.

Operan etuja: kevyt selain, joka toimii hyvin vanhoissa tietokoneissa. Operan haittoja: kaikki sivustot eivät aukea selaimessa.

Testaa sinäkin eri selaimia ja vaihda sellaiseen, josta pidät ja, joka toimii laadukkaasti! 🙂

Mitä selainta sinä suosittelet ja miksi?