Sisällöntuotannon haasteita ja menestysvinkkejä

Suurin osa on jo kuullut, lukenut ja todennut, että erinomainen sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan on todella tärkeä taito sosiaalisella aikakaudella. Ihmiset eivät toivo perinteistä mainontaa, markkinointia tai myyntipuheita sosiaalisen median kanaviin.

Sisällöntuotannon niksien opettelu ei kuitenkaan riitä. On huomioitava, että oma some-sisältö todellakin erottuu postitiivisesti muiden sisällöstä, koska ihmisiä on nykyään sosiaalisen median kanavissa valtava määrä. Kilpailu huomiosta tiukkenee päivä päivältä.

Twitteriä käyttää 316 miljoonaa ihmistä ja Facebookilla on jo 1.49 miljardia käyttäjää. Joka minuutti (!) Facebookissa jaetaan melkein kaksi ja puoli miljoonaa postausta, WhatsAppissa yli 300.000 kuvaa, Twitterissä melkein 300.000 twiittiä ja Instagramissa yli 200.000 kuvaa. Nämäkin luvut kasvavat jatkuvasti.

share each minute

Kuva: Aci.info

Vinkkejä positiiviseen erottautumiseen:

  • Näytä ihmisille miten jotain tehdään tai tuotetaan. Voit kirjoittaa lyhyen oppaan blogiisi, työstää YouTube-videon tai tehdä kuvasarjan.
  • Tilastotieto ja tutkimustulokset ovat suosittuja. Ne täyttävät ihmisen tarpeen saada uutta tietoa. Tee tutkimuksia itse tai jaa muiden tekemiä tutkimustuloksia.
  • Infograafit ihastuttavat monia. Visuaalisuus ja informaatio ovat monen mieleen. Infograafin ei tarvitse olla pitkä ja massiivinen. Valitse muutama mielenkiintoinen tai hauska tilastotieto ja näytä ne visuaalisesti.
  • Aidot, itse otetut valokuvat päihittävät usein kuvapankista ostetut, monessa paikkaa nähtävät studiokuvat. Kulissien takana –kuvat toimivat aina.
  • Kuvallinen twiitti herättää 3-4 kertaa enemmän huomioita ja saa ihmiset reagoimaan enemmän kuin tekstitwiitti.

Tehtävä ei ole helppo, mutta suosittelen tutustumaan sosiaalisen sisällöntuotannon upeaan maailmaan. Ihmisiä kiinnostavalla sisällöllä menestyt taatusti sosiaalisella aikakaudella.