Asiakaspalvelun tärkein tavoite

Olen blogannut asiakkaan kohtaamisesta ja palvelusta muutaman kerran. Olen kirjoittanut, että tärkeintä on palvella asiakasta.

Tänään koin todella huonoa asiakaspalvelua. Se sai minut pysähtymään ja miettimään mikä asiakaspalvelussa on se ihan tärkein asia. Riittääkö, että on tavoitettavissa? Ei. Riittääkö, että saa apua, kun on meilannut kolme kertaa (ja saanut nimettömän ja tylyn vastauksen) sekä jonottanut puhelimessa useamman kerran ilman että puheluun vastataan? Ei. Riittääkö, että saa soiton, kun on pyytänyt apua lopuksi sosiaalisen median kautta? Ei. Nyt kenties mietit, miksi ei riitä? Sainhan asian hoidettua loppujen lopuksi (kahden tunnin sinnikkään taistelun jälkeen).

Tärkeintä on, että asiakkaalle jää HYVÄ TUNNE. Eli tärkeintä on MITEN apua annetaan. Sain apua, kun sinnikkäästi etsin sitä monesta paikkaa. Sain tylyä kohtelua, sain saarnan ja viittaukset mahdolliseen epärehelliseen toimintaan ja minua kutsuttiin hieman tyhmäksi. Meinasin mennä sanattomaksi. Mutta asia täytyi hoitaa loppuun. Minulle jäi todella huono tunne. Kestin kaiken tämän, koska vaihtoehtoja ei ollut.

Koska kyseessä on monopoli, Suomen Tulli, en voi kääntyä kilpailijan puoleen. Minun on kestettävä huonoa asiakaspalvelua.

Purin hammasta. Harmistuin ja pitkästä aikaa taisi tulla pieni kyynel silmään. Mutta otin kaiken ikävän vastaan, jotta saisin asian hoidettua ja asiakkaani saisi tuotteensa.

Ellen olisi niin harmissani ja surullinen siitä, mitä oma asiakkaani sai ensin kokea ja sitten minä itse, auttaessani asiakastani selviämään tullin kiemuroista, kirjoittaisin pidemmän bloggauksen. Nyt on niin huono tunne, että jätän tämän postauksen lyhyeksi.

Tärkeintä on, että mahdollisimman moni ymmärtäisi, että asiakaspalvelun kuuluu olla hyvää palvelua ja siitä täytyy jäädä asiakkaalle hyvä tunne. Ei riitä, että asia hoidetaan, vaan tärkeintä on miten se hoidetaan.