Sosiaalinen aikakausi ja sosiaalinen työyhteisö

SOSIAALINEN TYÖYHTEISÖ

Sosiaalisen työyhteisön vahva perusta on uudet, sosiaaliset viestintävälineet, joiden avulla johtajat ja työntekijät voivat kaikki olla yhteyksissä toisiinsa helposti ja ketterästi. Sosiaalisessa työyhteisössä tieto kulkee nopeasti ja mahdollisuus vuorovaikutukseen ja innovointiin on vahva. Sosiaalinen työyhteisö innostaa työntekijöitä oppimaan ja kokeilemaan uutta sekä jakamaan ideoita ja tietoa aivan uudella tavalla. Tästä hyötyvät niin työntekijät, johto kuin koko organisaatio.

Tärkeintä on löytää organisaatiolle sopivat sosiaaliset viestintävälineet, joista on aitoa hyötyä organisaation sisäisen viestinnän tehostamiseksi sekä sosiaalisen työyhteisön luomiseksi.

Jotta sosiaalinen työyhteisö voi syntyä, täytyy johtajien ymmärtää hyvän työyhteisön tärkeys. Aloita sosiaalisen työyhteisön luominen suunnittelemalla uusia toimintatapoja ja mieti mitkä sosiaaliset viestintävälineet olisi hyvä ottaa käyttöön. Kuuntele henkilökunnan ideoita. Suunnitteluun kannattaa ottaa mukaan ulkopuolinen asiantuntija sekä innostuneita työntekijöitä.

VLOGI

Terveystalon viestintäjohtajan Susanna Kinnarin mielestä yksi videon suurimmista eduista on, että sen avulla voi kertoa lyhyessä ajassa paljon enemmän kuin esimerkiksi kirjoitetussa tekstissä. Runsaasti videoita hyödyntävän Terveystalon toimitusjohtajakin pitää videoblogia. Terveystalo hyödyntää videoita niin sisäisessä kuin ulkoisessa viestinnässään.

YAMMER

Proselectum käyttää Yammeria. Kysyin rekrytoinnin ja resursoinnin moniottelijalta Jani Kalliolta, mihin kaikkeen Yammer hänen mielestään sopii.

Meillä Yammer on sekä Proselectumin sisäisessä että Pohjoismaisen yhteistyöverkostomme Compass Human Resource Groupin käytössä. Yammer –yhteisömme käsittää noin 60 henkilöä, kuudessa maassa ja kahdeksassa eri lokaatiossa. Olemme kokeneet Yammerin toimivaksi ja tehokkaaksi organisaation sisäiseksi viestintäkanavaksi. Kuten kaikissa somekanavissa ja sovelluksissa, myös Yammerissa kestää jonkin aikaa ennen kuin laaja joukko organisaation sisällä alkaa hyödyntämään sen mahdollisuuksia aktiivisemmin.

Meille Yammer tarjoaa kanavan nopeaan, monipuoliseen ja laajaan tiedon- ja parhaiden käytänteiden jakamiseen sekä pikaviestintään. Yammerissa tapahtuva vuorovaikutus myös yhteisöllistää ja tutustuttaa eri maiden, paikkakuntien ja toimintojen jäseniä toisiinsa. Ilman Yammeria vuorovaikutus ja tiedonvälittäminen olisivat huomattavasti haastavampaa”, Jani kertoi.

Yammer on maailman suosituin sosiaalisen intranetin ratkaisu (Enterprise Social Networking). Yammer mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän ja tarjoaa välineet tehokkaaseen ajasta ja paikasta riippumattomaan yhteistyöhön. Tällä hetkellä Yammerilla on yli 200.000 asiakasta ympäri maailman ja yli 7 miljoonaa käyttäjää.

Tässä lyhyesti sosiaalisesta työyhteisöstä. Lisää aiheesta On aika muuttua -kirjassani.

Onko sinun työyhteisösi sosiaalinen?

2 thoughts on “Sosiaalinen aikakausi ja sosiaalinen työyhteisö

  1. Meillä on myös käytössä Yammer. Sanotaanko, että aluksi oli melko paljon kankeutta ja vaikeuksia, jotta kaikki pääsivät palveluun sisään. Nyt kuitenkin noin vuoden käytön jälkeen se on helpottanut arkeamme todella paljon, ja tehnyt työyhteisöstämme entistä läpinäkyvämmän, avoimemman ja ennen kaikkea ketterämmän.

    • Kiitos kommentista. Kiva kuulla käytännön esimerkki. Juuri näistä on apua muille, jotka pohtivat mitä tehdä. : )

Comments are closed.