Sosiaalinen aikakausi ja sosiaalinen media

Muistatko vielä lerpun ja korpun? Jos olet millenniaali, et ehkä tiedä mistä puhun 😉 Lerpulle ja korpulle tallennettiin  dataa vuosia sitten. Nykyajan palvelimet, muistitikut ja pilvipalvelimet ovat jotain aivan muuta. Jos näistä olisi kuullut vuonna 1990, suurin osa meistä olisi ajatellut ideoiden olevan scifi-elokuvasta. Harva tiesi 1990-luvulla, kuinka suuri muutos oli edessämme. Uusi sukupolvi elää sosiaalisissa kanavissa. Uuden sukupolven ihmiset ovat syntyneet sosiaalisella aikakaudella ja ajattelevat eri tavoin kuin ennen 1980 syntyneet ihmiset.

Se, mikä monelle keski-ikäiselle on uutta, ihmeellistä ja hieman pelottavaa, on nuoremmalle sukupolvelle arkipäivää. Tästä syystä vanhemman sukupolven täytyy uskaltaa muuttua ja tehdä merkittäviä muutoksia ajattelutavoissaan, asenteissaan ja toimintatavoissaan. Me, jotka olemme astuneet työelämään 1980-luvulla ja sitä ennen, olemme tehneet töitä ilman tietokoneita, internetiä, Googlea, älypuhelimia ja sosiaalista mediaa.

Sama koskee sosiaalista mediaa, kuin muun uuden teknologian käyttöönottoa. Suurin osa etenee varovasti, miettien mistä on kyse ja mihin uutuutta voi hyödyntää. Sosiaalisen median ilmestyttyä, monet ajattelivat, että sosiaalinen media on luultavasti jotain “turhaa”, jotain missä vain nuoret viettävät aikaansa, jakaen kissavideoita ja kuulumisia. Moni ajatteli, että sosiaalinen media on sama kuin Facebook.

Sosiaalinen media on paljon enemmän kuin Facebook ja koskee suurinta osaa ihmisiä maissa, joissa internet toimii. Jos kuulut vielä niihin, jotka eivät näe sosiaalisen median hyötyä, lue asiantuntijoiden kirjoittamia blogeja ja kirjoja. Palkkaa valmentaja kertomaan, miten juuri sinun organisaatiosi voi hyötyä sosiaalisen median tarjoamista liiketoimintaa edistävistä mahdollisuuksista.

Jollet tutustu sosiaalisen median liiketoiminnallisiin mahdollisuuksiin, et tule menestymään tulevaisuudessa.

Pekka Sauri kiteyttää e-kirjassaan osuvasti:Sosiaalinen media kannattaa käsittää osana historiallista käännettä, joka liittyy kommunikaation ja avoimen tiedon merkityksen kasvuun. Sosiaalinen media on enemmän kuin pelkkä viestien jakelukanava päättäjien ja kansalaisten välillä ja kansalaisten kesken. Sen avulla voidaan valjastaa päättäjien, kansalaisten ja yritysten osaaminen kaikkien yhteiseksi hyväksi.