Sosiaalinen aikakausi – mistä oikein on kyse?

Sosiaalinen aikakausi syntyi ihmisten tarpeista ja teknologian kehityksen ansiosta.

Tarpeelliset muutokset liiketoiminnan turvaamiselle ovat monet. On aika luoda uusia sosiaalisia ja avoimia tapoja johtaa. On aika kehittää työyhteisöä sosiaalisempaan ja työntekijöitä innostavaan ja motivoivaan suuntaan.

Luo työyhteisö, jossa kannustetaan innovointiin ja uusien ideoiden testaamiseen. Luo suunnitelma, miten organisaatio voi jatkuvasti kehittyä ja hyödyntää uusinta teknologiaa. Luo mahdollisuudet sosiaaliselle liiketoiminnalle modernisoimalla muun muassa organisaation tavat myydä, markkinoida, rekrytoida ja palvella asiakkaita ja sidosryhmiä.

Kyse on uudenlaisesta johtamisesta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä uusista tavoista edistää liiketoimintaa.

Kyse on sosiaalisemmasta viestinnästä ja henkilöstön integroimisesta niin sisäiseen kuin ulkoiseen sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Kyse on sosiaalisemmasta rekrytoinnista ja inhimillisten kasvojen ja äänen antamisesta johtajille, organisaatiolle, brändille ja organisaation koko henkilöstölle.

Kyse on aktiivisesta kuuntelemisesta ja palveluasenteesta.

Sosiaalisella aikakaudella tulee olla avoin, positiivinen, sosiaalinen, innostava ja rohkea.

Sosiaalinen media on osa sosiaalista aikakautta. Se ei ole paikka, ”jonne mennään”, vaan se on uuden teknologian mahdollistama maailma, täynnä erilaisia kanavia yhteydenpitoon, vaikuttamiseen, kaksisuuntaiseen viestintään, vuorovaikutukseen, uutisten ja tapahtumien seurantaan sekä asiakkaiden palveluun.

Jos aihe kiinnostaa, seuraa blogiani, kommentoi ja keskustele aiheesta työpaikallasi sekä sosiaalisessa mediassa. Voit tilata menestysoppaan tästä.

2 thoughts on “Sosiaalinen aikakausi – mistä oikein on kyse?

  1. Olen pyrkinyt viemään sosiaalisen median käyttöä yrityksemme päivittäiseen toimintaan jo muutaman vuoden (en niin hyvällä menestyksellä). Pitkälti tuntuu kuin narua työntäisi vastatuuleen, mutta uskon (ja toivon) että meidänkin johto näkee valaistuksen ja ryhtyy kannustamaan avoimempaan sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Kirjoituksistasi on ollut apua some-strategiamme rakentamisessa ja itse uskon avoimen somen käytön sekä sen käyttöä kannustavan työilmapiirin olevan ainoan tien menestykseen.

    • Kiitos kommentista. Arvostan sitä suuresti. Teet hyvää ja viisasta työtä yrittäessäsi hyödyntää sosiaalista mediaa yrityksenne päivittäisessä toimoinnoissa. Hatunnosto sinulle 🙂

Comments are closed.