Oman e-kirjan julkaiseminen

Perttu Ahvenainen, Parantajat-yhteisön perustaja / bloggaaja / digispesialisti, haaveili ja myös toteutti unelmansa vuonna 2014 julkaisemalla ensimmäisen e-kirjan www.mentorintarinat.com.

Perttu kertoi, että moni luulee, että e-kirjan kirjoittaminen on työlästä tai siihen ei riitä aika. Tosiasiassa oman kirjan julkaisu on Pertun mukaan tänä päivänä helpompaa kuin koskaan.

Päätin haastatella Perttua tästä mielenkiintoisesta aiheesta.

JH: Miksi asiantuntijan kannattaa julkaista oma e-kirja?

PA: Listaan tähän muutamia perusteluja:

1) Sisällöt, jotka auttavat ja palvelevat lukijaa rakentavat luottamusta asiantuntijan ja yleisön välille. Nykymaailmassa(kin) myynti puolestaan perustuu pitkälti luottamukseen. Väitän, että asiantuntijan, tai yrityksen, jota asiantuntija edustaa, on luonnollisesti helpompi myydä ja saada kaupaksi omaa osaamistaan jos luottamus asiakkaan ja asiantuntijan välillä on jo syntynyt esimerkiksi laadukkaiden sisältöjen avulla.

2) Ystäväni, Ite wikin perustaja Johannes Puro ilmaisi tuotettujen sisältöjen arvon nykymaailmassa suurinpiirtein näin: “Julkaisemasi sisällöt ovat nykypäivän korkeakoulututkinto.”
 
Olivatpa julkaisemasi sisällöt sitten kirjoja, blogeja, artikkeleita tai videoita asiantuntija kykenee niiden avulla osoittamaan ja kertomaan omasta osaamisestaan. Se, että sinut ja sinun osaamisesi tunnetaan ja tunnistetaan on asiantuntijan paras henkivakuutus nopeasti muuttuvassa, hektisessä työelämässä. On esimerkiksi mahdollista, että tuleva esimiehesi on lukenut kirjasi!
 
3) Kirjan julkaisu saattaa hyvinkin aukaista aivan uudenlaisia ovia ja uusia mahdollisuuksia asiantuntijalle.Omalla kohdallani rohkaistuin kirjan myötä aloittamaan bloggaamisen, pääsin valtakunnalliseen YLE Puhe radioon, olen saanut kutsuja puhumaan erilaisiin tapahtumiin ja tavannut lukuisia uusia kontakteja. Luonnollisesti olen saanut kirjan myynnistä myös suoraa taloudellista hyötyä. Listasin omaan blogiini 9 asiaa, jotka olen saavuttanut kirjani kautta.
 
4) Asiantuntija voi luoda kirjan ympärille myös muuta liiketoimintaa syventämällä sisältöjä esimerkiksi myytävän verkkokurssin, audio-ohjelman, webinaarin tai konsultaatioiden muodossa. Kirjan ympärille on siis mahdollista luoda kokonaan uudenlaista oman osaamisen digitalisoimisen mahdollistamaa liiketoimintaa.
 
Esimerkiksi tulemme julkaisemaan esikoisteokseni www.mentorintarinat.com audiokirjana ja loppuvuodesta tulemme julkaisemaan yrittäjän taloushallintoon yritystarinoiden kautta pureutuvan kirjamme jatko-osan.

JH: Kasvattaako e-kirjan julkaisu henkilö- tai yritysbrändiä?

PA: Mielestäni kaikki laadukkaat sisällöt ja varsinkin e-kirjat vahvistavat sekä henkilö-, että yritysbrändiä. On olemassa esimerkkejä yrityksistä ja yritysbrändeistä, jotka ovat saaneet uutta nostetta bisnekselleen julkaisemalla e-kirjan.

JH: Mitkä ovat vinkkisi heille, jotka haaveilevat oman e-kirjan luomisesta, mutta epäröivät vielä?

PA: Haaveilijoita on monia, sillä tutkimusten mukaan, jopa 80% ihmisistä haaveilee kirjan kirjoittamisesta. Tärkeintä on omasta mielestäni Ville Tolvasen sanoin luopua häpeästä ja aloittaa julkaiseminen, eli voittaa epäonnistumisen pelko.

Itse kirjan kirjoittamisessa kannattaa seurata näitä 6 askelta:
 
1) Valitse sinua kiinnostava aihe ja näkökulma, johon jaksat todella paneutua
2) Aloita kirjoitus
3) Aloita markkinointi
4) Viimeistele kirja
5) Luo kirjan myyntisivu
6) Lanseeraa
 
Lisätietoa, ohjeita ja vinkkejä löydät myös loistavasta www.digivallankumous.fi sivustolta.