Grundkurs i Twitter (2015)

GÖR EN TWITTER PROFIL

  • öppna www.twitter.com
  • bestäm i förväg ditt användarnamn, ditt språk, din bio / profil text (kort om dig själv samt vad du tweetar om) samt en länk till din blog, arbetsgivarens webbsida eller din egen LinkedIn profil
  • följ Twitters instruktioner steg för steg
  • bekräfta allt till slut

Twitter tilin perustaminen 2

Bilden ovan är steg 2/6. Du kan välja att få förslag på vem du kan följa: välj teknologi, musik, sport, konst osv enligt ditt eget intresse. Du kan också låta bli att välja något av dessa. Twitter föreslår i steg 3 vem du kanske vill följa (baserar sig på vad du valde i steg 2) Checka listan och ta bort de du inte vill följa.

Använd ett foto på dig själv. Förstås kan du välja en bild på en blomma eller bil, men se till att inte vara ett ägghuvud (Twitters basbild, ifall du inte laddar upp något eget foto). På organisationers profiler kan det vara bra att använda en bild på loggan. Storleken ska vara 400 x 400 pix.

Följ Twitters instruktioner och spara allt till slut. Bekräfta allt ännu via email.

PROFILSIDAN

När allt är OK och du kan öppna din nya Twitter profil, välj  “visa profil” uppe till höger. Klicka sedan “redigera profil” på höger sida.

Du kan byta din profil bild här. Under bilden skriver du kort vad du är intressearad av / vad du tweetar om, ditt land samt en länk till din blog, arbetsgivarens webbsida eller din egen LinkedIn profil

Bild storlekar sedan 2014:

  • Rubrik bild: 1500 x 500 pix
  • Profil bild: 400 x 400 pix
  • Bild i din tweet: många säger att den optimala storleken är 440 x 220 pix, men jag har erfarenhet av att 880 x 440 pix fungerar bäst. Kom ihåg storleks måttet 2:1.

Välj en rubrikbild (ska vara 1500 x 500 pix) och ladda upp den. Följ Twitters instruktioner. Ifall du använder text i din bild, lägg inte texten för nära kanten (då syns inte texten, har jag märkt).

Du kan även välja en bakgrundsbild och Twitter tema. Se Twitter inställningarna uppe till höger.

MIN PROFIL 2015:

Twitter profiili JH 2016.jpg

 

Kom ihåg, att du inte behöver följa alla som följer dig. Följ de personer och organisationer som du är intresserad av. Annars får du ointressanta tweets i din Twitter ström, där du borde se intressanta tweets.

Börja med att följa vänner, kolleger och kunder. Sök efter företag och personer, som intresserar dig. Det gör du via sök-funktionen uppe till höger. Så småningom hittar du allt fler personer, som du vill följa, eftersom de har intressanta tweets, som du ser när ditt nätverk retweetar dem.

Nu har du läst igenom min korta Twitter grundkurs. Hoppas den är till hjälp 🙂