Näin luot ulkoisia brändilähettiläitä

Miten saat niin lojaaleja asiakkaita, että heistä voi kehittyä ulkoisia brändilähettiläitä?

Mieti ensin oletko itse uskollinen ja lojaali jollekin tietylle brändille. Mieti sen jälkeen miksi olet.

Useimmiten olemme lojaaleja brändeille, jotka tarjoavat erinomaista asiakaspalvelua. Tuotteen tai palvelun laatu, johtajan Twitter-viestit sekä markkinoinnin mainokset ovat toisarvoisia, jos asiakaspalvelu ei ole erinomaisella tasolla.

Asiakaspalvelu kattaa kaikki organisaation osastot. Kyse ei ole vain asiakaspavelutiimin toiminnasta, vaan jokaisen työtekijän toiminta ja paveluasenne asiakaskohtaamisessa, tapahtui se sitten kasvotusten, sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Miten voit kehittää lojaaleista asiakkaista ulkoisia brändilähettiläitä?
(Sisäiset brändilähettiläät ovat aidosti hyvin toimivan organisaation tyytyväiset työntekijät).

Ulkoinen brändilähettiläs on asiakas, joka on niin tyytyväinen käyttämänsä tuotteen laatuun ja saamaansa palveluun, että hän jakaa pitämästään brändistä oma-aloitteisesti positiivista viestiä ja omia kokemuksiaan sosiaaliselle verkostolleen, ystävilleen ja perheelleen.

Brändilähettiläät

Brändilähettiläät

Ulkoinen brändilähettiläs vaikuttaa moninkertaisesti brändin menestykseen! Hänen viemää viestiä arvostetaan ja uskotaan enemmän kuin organisaation omien markkinointi- ja viestintäihmisten jakamaa viestiä.

Ulkoinen brändilähettiläs luo arvostamalleen brändille suurta lisäarvoa ja uusia asiakkaita. Tästä syystä on tärkeä pitää huolta asiakkaista. Tästä syystä on tärkeä pitää huolta asiakaspalvelun tasosta. Se on organisaation menestyksen varmistamisen a ja o.

Onko sinun organisaatiosi asiakaspalvelu huipputasoa? Jollei ole, suosittelen panostamaan siihen viimeistään nyt.

Aspa

4 thoughts on “Näin luot ulkoisia brändilähettiläitä

  1. Pingback: Sosiaalisen Aikakauden menestyksekäs johtaja | NYT JA HUOMENNA

  2. Kiitos napakasta kirjoituksesta. Luin otsikon ja ajattelin, ettei tuo ole mahdollista, että ulkoisia brändilähettiläitä ei tuosta vain luoda, vaan ne ovat aitoa jatketta hyvin tehdylle asiakastyölle, onnistuneelle tuotteelle tai hyvälle palvelukonseptille. Ja juuri sitähän kirjoitus koskikin. Olen siis täsmälleen samaa mieltä. Se on myös totta, että huonon tuotteen antaa helpommin anteeksi, jos palvelu kuitenkin on ollut hyvää. Sen lisäksi alleviivaisin vastaavasti huonon asiakaskokemuksen haittavaikutuksia, jotka leviävät kulovalkean tavoin ja joiden kääntäminen vaatii sitten niin paljon enemmän onnistuneita kokemuksia. Tämä on asia, jonka jokaisen yrityksen ja organisaation tulisi pitää mielessään, mutta valitettavan usein huomaa, että näin ei ole. Asiakas ei ehkä aina ole oikeassa, mutta aina voi pyrkiä siihen, että hän silti lähtee tyytyväisenä pois. Ja taas oli hyöty isompi kuin yksikään kokosivun mainos paikallislehdessä.

  3. Pingback: Asiakkaan sanan ja kuvan voima | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.