Inspiraation lähde

Ensin oli SomeMajakka. Tästä kirjoitin maaliskuussa 2014.

SomeMajakka auttaa sinua eteenpäin somen valtameressä, niin kuin merenkulkijaa opastava majakka valaisee reitin pimeässä, joskus pelottavassa, tuulisessa yössä.”

Somen valtameri ja Somemajakka

Julkaisin idean YlePuhe #140merkkiä ohjelmassa, johon minulla oli kunnia osallistua, Arman Alizadin kanssa.

Arman ja Johanna YlePuhe

Sitten tuli ajatus Inspiraation Lähteestä.

Kun alkuvuonna mietin edellistä vuotta, 2014, ajattelin kaikkia upeita seuraajiani muun muassa Twitterissä ja kuinka upeita inspiraation lähteitä olen löytänyt matkan varrella.

Erityisesti Sosiaalisella Aikakaudella inspiraatio on tärkeä asia. Onhan se sitä ollut aiemminkin, mutta nyt sen rooli korostuu, kun Teollisella Aikakaudella korostunut ihmisten liika kontrollointi monissa organisaatioissa vihdoin vähenee. On sosiaalisuuden ja inhimillisyyden aika. On inspiraation, rohkeuden ja innostuksen aika.

Ilman inspiraatiota ei ole blogeja, luovia ratkaisuja, tehokasta ja innostunutta työntekoa, innovointia, toimivaa viestintää tai hyvää johtamista.

MISTÄ TAI KENELTÄ SINÄ LÖYDÄT INSPIRAATIOTA?

To Inspire

To Inspire

Jotkut löytävät sen usein sisältään. Olen onnekas ja kuulun tähän joukkoon. Olen saanut tavata upeita ihmisiä ja lukenut opettavaisia ja mielenkiintoisia kirjoja ja blogeja, joiden vuoksi sisältäni löytyy inspiraatiota niin työhöni kuin öljyvärimaalaukseen. Myös matkustaminen antaa inspiraatiota niin bloggaamiseen kuin valokuvaukseen.

Mieti hetki ihmisiä ja brändejä ympärilläsi. Kuka inspiroi sinua? Inspiraation lähteitä voi olla monia. Toiset inspiroivat bloggaamaan, toiset kirjoittamaan kirjan. Jotkut inspiroivat rohkeuteen, jotkut uuden työtehtävän tavoitteluun. Joku inspiroi ryhtymään yrittäjäksi. Lista on loputon.

Taidemaailmassa minua inspiroivat muun muassa: Malevich, Vanni, Augustson, Schjerfbeck, Suetin ja Järnefelt.

Inspiraation lähteeni viestinnässä ja sosiaalisessa mediassa ovat muun muassa:

Bryan KramerTed Coine, Johanna Janhonen, John Aguiar, LumeneTim Hughes, ProCom ja Tamara McCleary.

On hienoa olla verkostoitunut näiden ja monen muun upean twiittaajan ja bloggaajan kanssa.

Kuka inspiroi sinua?

Kommentoi tässä alla tai twiittaa ja lisää loppuun #Inspiraatio.

VIETÄ UPEA INSPIROIVA PÄIVÄ!

 

 

2 thoughts on “Inspiraation lähde

 1. Hei Johanna!

  Ihana kysymys. Inspiraation lähteitä on monia, koska olen kiinnostunut vaikka mistä. Elämänilo, energia, huumori, inhimilliyys, ystävällisyys ja rakkaus eläimiin/luontoon koskettavat. Hyvät teot. Nasevat kommentit. Filosofiset pohdinnat. Asiantuntemus ja rohkeus. Uudet tuulet, tulevaisuudentutkimus. Luovat ratkaisut niin liike-elämässä kuin muilla aloilla, poikkitieteellisyys, hullut ideat. Kauneus, tunnelmallisuus, terveelliset elämäntavat, hyvin tehty ruoka, kaiken maailman keittiöt. Lohduttavat, hyvin kiteytetyt mietteet. Sanan säilä. Kauniit kuvat. Eikä vähiten elokuvat ja kirjat. Näiden syiden tähden esim. @FoodHealth, @ARawsomeVegan, @yummololaberry, @InspringThinkin, @AbdulahSaylam, @TOfilmfest, @sundancefest, @pakolaisapu, @ArcticWellness, @Mr_Mike_Clarke, @yletiede, @charlysjp, @davpope, @isonumero, @GPTWSuomi, @AnjaSnellman, @MiaFarrow, @elinafuturist, @Liljavirta, @RoboticsFinland. Huh-huh. Enpä olisi osannut tiivistää yhteen tviittiin…

  Kaikkea hyvää sinulle, olet superpositiivinen ja aina ystävällinen;) (Voi kun ehtisi vielä Pinterestiin, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta miten sitten kävisi, kun olen jo Twitter-koukussa…)

  Terkuin

  Riitta
  @ritapaloma10

Comments are closed.