Sosiaalisen Aikakauden menestyksekäs johtaja

Maailmalla puhutaan paljon Sosiaalisesta Aikakaudesta ja johtajan tärkeästä roolista tällä aikakaudella. Suomessa olemme usein hieman jälkijunassa, ymmärrettävistä syistä. Mutta tänä vuonna (2015) ei ole enää yhtään hyvää syytä olla tutustumatta uuteen aikakauteen, joka on tullut jäädäkseen ja kehittyäkseen.

Johtajan rooli on suuri ja tärkeä. Ellei johtaja ymmärrä Sosiaalisen Aikakauden vaatimuksia ja toimintatapoja, ei hänen organisaationsa tule menestymään tulevaisuudessa.

Viisas johtaja tutustuu Sosiaalisen Aikakauden uusiin pelisääntöihin. Siihen kuuluu muun muassa organisaation sisäisen toiminnan kehitys sosiaalisempaan ja innovatiivisempaan suuntaan, työhyvinvointiin panostaminen ja henkilökunnan valmentaminen positiiviseen ja sosiaaliseen toimintaan Sosiaalisessa Mediassa. Viisas johtaja luottaa ja arvostaa – ja näyttää tämän.

Menestyksekäs johtaja luo avoimen, positiivisen ja sosiaalisen ilmapiirin organisaatioonsa. Hän innostaa omalla toiminnallaan. Hän tutustuu Sosiaalisen Median eri kanavien mahdollisuuksiin (valmennusten, blogien ja keskustelujen kautta) ja työstää viestintätiimin kanssa muun muassa Sosiaalisen Median strategian ja haluaa tutustua Sosiaalisen Median vuosisuunnitelmaan ja uuden toiminnan kannattavuuteen. Sosiaalisen Aikakauden johtaja on esillä –  toimistolla, asiakkaiden luona, tapahtumissa ja Sosiaalisessa Mediassa.

Viisas johtaja hyödyntää monipuolisesti brändilähettiläitä. Hän luo ulkoisia brändilähettiläitä ja varmistaa, että sisäisiä brändilähettiläitä syntyy. Hän on rohkea ja innostaa työntekijöitä olemaan rohkeita. Hän saa työntekijät innostumaan ja tätä kautta tekemään kaikkensa organisaation kehityksen ja tuottavuuden eteen – positiivisin ja innokkain mielin.

Aiheesta voisi kirjoittaa sata sivua. Tässä olennainen pähkinänkuoressa. Ole rohkea, astu esille, päätä kehittyä ja tutustua uuteen aikakauteen. Palkintona on oma kehitys, työntekijöiden hyvinvointi ja energisyys, sekä organisaation kehitys, menestys ja olemassa olo vielä viiden vuoden kuluttua.

To Inspire

To Inspire

3 thoughts on “Sosiaalisen Aikakauden menestyksekäs johtaja

 1. Sosiaalinen media on tätä päivää ja sen käyttö toki kannattaa huomioida. Taitavalta asiantuntija tai johtaja pystyy sosiaalisessa mediassa toimimaan ilman että siihen kuluu juuri lainkaan työaikaa. Mutta miten on asian laita jos sosiaalinen media käyttöä edellytetään kovin laajalti? Järkevästi ja hallitusti käytettynä sosiaalinen media on oiva työkalu, mutta näen myös riskin että sinne kirjoitteluun saattaa mennä työaikaa ja joskus jopa niin paljon että tarvitaan uusia työntekijöitä. Onko jossain vaiheessa syytä arvioida sosiaalisen median kirjoitteluun kulunutta työaikaa? Miten esimerkiksi käsitellä sosiaalisen median kautta tullut palaute niin että siihen reagoidaan yhtä nopeasti kuin asiantuntijat opettavat ja asiakasta tyydyttävällä tavalla, mutta työvoimakustannusten kannalta myös kustannustehokkaasti?

  • Kiitos kommentista ja kysymyksistä Paavo.
   Sosiaalinen Aikakausi on enemmän kuin Sosiaalinen Media. Sosiaalinen Media on oikeastaan kanava tai yhteistö, jonka kautta Sosiaalisella Aikakaudella hoidetaan monipuolisesti asioita, joihin käytettiin muita työvälineitä ennen Sosiaalisen Median syntymistä.

   Kirjoitttelu, jonka mainitset, on enemmänkin sisällöntuotantoa, joka on keskustelua, vastaamista, vinkin antamista, auttamista jne. Tässä on Sosiaalisen Aikakauden ja Sosiaalisen Median ydin. Sen kuuluukin viedä työaikaa, se on osa työtämme, työnkuvaa ja työtapaa. Sosiaalinen Media on uusi työkalu, ja erinomainen sellainen.

   Mutta, koska muutos on aina vaikeaa ja joskus pelottavaa, on ymmärrettävää, että muutos tapahtuu pieniin askelin. Mutta muutos on jo tapahtunut ympärillämme. Sitä ei voi välttää. Eikä pidäkään. Nyt täytyy tehdä muutokset omassa päässä, ajatusmaailmassa, toimintatavoissa ja käytännössä.

   Sosiaalinen Aikakausi on tullut jäädäkseen. Teollinen Aikakausi ei tule takaisin – onneksi!

   Palaute Sosiaalisen Median kautta, kyselit. Se käsitellään niin kuin muu palaute: ystävällisesti, nopeasti ja mallikkaasti. Työväline / työkalu on vain tällä aikakaudella eri.

 2. Pingback: Brändilähettiläät Sosiaalisella Aikakaudella | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.