Mistä on aidot some-keskustelut tehty?

Luin Kerry Buttersin upean kirjoituksen.

Tässä kirjoituksen kooste suomeksi:

Sosiaalisen median kanavat tarjoavat monia mahdollisuuksia merkityksellisten ja aitojen suhteiden luomiseen seuraajiesi ja brändilähettiläidesi kanssa. Kun jaat organisaatiosi blogikirjoituksia ja videoita organisaatiosi positiivisesta ja läpinäkyvästä toiminnasta sekä hyvistä arvoista, näytät seuraajille ja brändilähettiläille heidän kaipaamaansa inhimillistä organisaatiokuvaa. Se on sosiaalisen aikakauden a ja o. Jos olet vanhanaikaisesti vain kasvoton brändi, et tule menestymään suuresti. 

Sosiaalista mediaa kutsutaan syystäkin sosiaaliseksi. Sosiaalisessa mediassa kuuluu olla sosiaalinen, eli keskustele ihmisten kanssa. Sosiaalinen media ei ole markkinointi- tai mainoskanava. Toki voit markkinoida ja mainostaa eri kanavissa – mutta tee se sosiaalisen aikakauden edellyttämällä tavalla. Jos haluat menestyä.

conversation is the key

Käytä keskustellessasi seuraajasi etunimeä

Keskustele. Kun käytät etunimeä keskusteluissa luot lämpimämmän ja inhimillisemmän tunteen ja vuorovaikutuksen. Tämä pätee myös sosiaalisen median kanavissa.

Jaa seuraajiesi tuottamaa sisältöä

Innokkaimmat seuraajat ja brändilähettiläät tuottavat omaa sisältöä organisaatiosi tuotteista ja palveluista. Sisältö voi olla video tuotteen käytöstä, valokuva tuotteen tuottamasta ilosta tai blogikirjoitus upeasta palvelusta. Tällainen sisältö on sata kertaa arvokkaampaa kuin organisaatiosi omat tuotokset! Suurin osa ihmisistä tekee  ostovalintansa ystäviensä ja some-tuttujensa suositusten perusteella. Muista kiittää, jakaa ja keskustella, kun näet ulkoisen brändilähettilään tuottamaa materiaalia.

Pyydä palautetta 

Monet seuraajasi ja eritoten brändilähettilääsi käyttävät organisaatiosi tarjoamia tuotteita tai palveluja. Kysy mitä mieltä he ovat, mistä he pitävät, missä voit parantaa laatua tai palvelua jne. Ota heidät mukaan tuote- ja palvelukehitykseen. Käyttäjä tietää parhaiten mitä käyttäjä tuotteelta tai palvelulta toivoo ja vaatii.

Kun pyydät rohkeasti palautetta julkisesti sosiaalisen median kanavassa, näytät, että olet rohkea, viisas ja avoin. Näytät, että välität. Tätä seuraajasi ja asiakkaasi arvostavat. Joten laita rohkeushattu päähän ja ole entistä interaktiivisempi seuraajiesi kanssa.

miten voin auttaa?

3 thoughts on “Mistä on aidot some-keskustelut tehty?

  1. Pingback: Video on arkipäivää

  2. Hyvä kirjoitus Johanna, olen täysin samaa mieltä. Hauska, mielenkiintoinen ja tuotteeseen tai brändiin liittyvä kuva on tehokas keino herättää mielenkiintoa ja erottua viestien suuresta massasta.

    Oman nimen ja kasvojen käyttö luo aitouden ja samalla vahvistaa viestin välittäjän brändiä ja myös arvoa työmarkkinoilla.

    Mielenkiintoinen aihe pohdittavaksi on robotisaatio ja miten välttää muistuttamasta robottia. Esimerkiksi Twitterin käyttöön löytyy kasa yksinkertaisia sääntöjä miten saada paljon seuraajia, miten nousta vaikuttajien listoilla, …. On helppo tehdä niiden perusteella ohjelma joka jakaa Twitterissä firman linkkejä ja hoitaa seuraamiset, uudelleentwiittaukset jne. Mikä saa ihmiset pitämään viestijää robottimaisena sosiaalisen sijaan? Itselleni se tunne tulee siitä että Twitter aktiivisuus on jatkuvaa ympäri vuorokauden ja kymmeniä kertoja tunnissa tapahtuvaa.

    • Kiito Paavo kommentista ja upeista ajatuksista ja kysymyksistä. Ihmisen ja robotin ero on (mielestäni) aina olemassa. Ihminen useimmiten voi ja haluaa kommunikoida tunteella (enemmän tai vähemmän) ja huomioida aistit (tästä bloggaus). Robotti ei tätä tee. Robotti tekee sen mihin se on ohjelmoitu (kunnes saavumme aikaan, josta muutamat scifi-elokuvat kertovat) Omasta mielestäni aito keskustelu ei liity aikaan ja kertoihin – vaan esim vain siihen yhteen, jonka teet aidosti. Jos haluaa tehdä tätä vuorokauden ymäri, sekin on OK. Kukin tavallaan – toiveena aitous 🙂

Comments are closed.