Teitkö virheen SEO:ssa?

Hakukoneoptimointi on yksi tapa parantaa sisältösi löytymistä verkossa. Se toimii parhaiten kun hyödynnät myös sosiaalista optimointia. Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää hakukoneoptimoinnin periaatteet.

seo virheita

Lee Odden, pyysi ajattelemaan sisältömarkkinointikampanjaa leipänä ja hakukoneoptimointia majoneesina: Majoneesi koskettaa melkein mitä vain ja vahvistaa kaikkia leivän sisällön makuja, mutta yksinään majoneesi ei oikein toimi.

Luin Stephan Spencerin ajatuksia yleisimmistä SEO-virheistä. Uskon, että moni meistä voi hyötyä hänen ajatuksistaan, jotka inspiroivat minut kirjoittamaan lyhyesti muutamasta mielestäni tärkeästä SEO-virheestä:

 1. Et linkitä sisältöäsi lähteeseen

Sosiaalinen media ei ole sisällön koti, vaan kanava sisällön kotiin, esimerkiksi verkkosivuillesi.

Sisällön koti voi olla myös blogi, joka nostaa löydettävyyttä hakukoneissa, koska sisältö löytyy sivun koodista, joka on hakukoneiden löydettävissä. Blogin toinen vahvuus on siinä, että se herättää lukijan mielenkiinnon tutustua muihinkin sivun sisältöihin.

YouTube-videoiden sisältö ei muuten nosta sijoitustasi Googlen ranking-listoilla. Hakukoneoptimointiin vaikuttavat otsikot ja avainsanat, eli teksti.

 1. Keskityt tykkäyksiin etkä linkkeihin

Jollet huomioi hakukoneoptimointia, et voi puhua sosiaalisen median strategiasta. Ero on siinä tuotatko paljon suunniteltua ääntä kerätäksesi huomioita suunnatessasi kohti tavoitteitasi vain tuotatko vain paljon meteliä ilman mitään tavoitteita. Hyödynnä sisältömarkkinoinnissasi linkityksiä, joita Google seuraa. Haluat saada kohderyhmäsi lukemaan sisältösi, klikkaamaan linkkejäsi ja aktivoitumaan muun muassa verkkosivuillasi.

 1. Et verkostoidu tehokäyttäjän kanssa

Tehokäyttäjät ovat hypertärkeitä sisältösi leviämistä ajatellen. Jos et jo hyödynnä tehokäyttäjää tai kahta, jotka ovat sosiaalisen median menestyksesi siementen istuttajat, tee se nyt. Kun tehokäyttäjät puhuvat sisällöstäsi ja jakavat sitä seuraajilleen, leviää sisältösi ja tarinasi laajalle – vauhdikkaasti. Luo hyvät suhteet jokaisen käyttämäsi sosiaalisen median kanavan yhteen tai kahteen tehokäyttäjään ja jaa lisäarvoa tuottavaa sisältöä, jota tehokäyttäjät mielellään jakavat. He eivät jaa huonoa sisältöä.

 1. Et toimi suunnitelmallisesti etkä systemaattisesti

Suunnitelmallisuus on monen menestyksen pohja. Mieti tavoitteita ja kohderyhmää ja rakenna organisaatiollesi toimiva prosessi luoda ja jakaa erinomaista sisältöä – tehokkaasti.  Toimi systemaattisesti, hyödynnä CRM-tietoja (asiakkuuksien hallinta -ohjelman tietoja) luo ja jaa kohderyhmääsi kiinnostavaa sisältöä, mittaa ja analysoi toimintasi toimivuutta ja ole yhteydessä heihin, jotka ovat aktivoituneet tavalla tai toisella nähtyään jakamasi sisällön sosiaalisessa mediassa.

Inspired content

 

7 thoughts on “Teitkö virheen SEO:ssa?

 1. Thanks for visiting Turquoise Compass. Have a fabulous turquoise day and remember you are never too young to dream a new dream.
  Jessica, Turquoise Compass

 2. Kirjoitit kohdassa #1 “Et linkitä sisältöäsi lähteeseen “. Olisi kiva, jos olisit linkittänyt myös viittaamaasi Stephan Spencerin ajatuksiin artikkelista, jotta lukija voisi katsoa mitä hän asiasta kirjoitti.

  • Kiitos linkistä. Jätin eilen (näköjään tuplakommentin, sori!) kommentin koska ärsyttää jos ihmiset eivät viittaa lähteisiin. Tähän syyllistyy etenkin suomalaiset sanomalehdet, jotka usein viittaavat esim “New York Timesissa julkaistun tutkimuksen mukaan…” eivätkä sitten linkitä siihen.

  • Kiitos Joona. Olen samaa mieltä. Itselläni tässä oli juuri asiaan liittyvä testi. Huomaako kukaan. Sinä olit ensimmäinen. 🙂

 3. Kirjoitat kohdassa #1 “Et linkitä sisältöäsi lähteeseen”. Olisi ollut kiva jos olisit linkittänyt omasta kirjoituksestasi viittaamiisi Stephan Spencerin ajatuksiin SEOsta, jotta lukija pystyisi tsekkaamaan mitä hän kirjoitti.

 4. Hei Joona. Kiitos hyvästä kommentista! Tuossa oli oikeastaan testi, reagoiko kukaan. Hienoa, että huomasit. Toivottavasti blogissani on sinulle antoisaa luettavaa 🙂

Comments are closed.