Miten lisäät interaktiivisuutta sosiaalisen median kanaviisi?

On monia eri tapoja saada seuraajia sosiaalisen median kanaviin ja lisätä interaktiivisuutta.

Itselläni tulee mieleen muun muassa nämä:

  • Interaktiivisuus (vuorovaikutteinen viestintä) kasvaa, kun aloitat itse keskusteluja, kommentoit muiden sosiaalisessa mediassa jakamaa sisältöä ja kiität esimerkiksi seuraamisesta, twiitin jaosta, LinkedIn kirjoituksen tykkäämisestä tai Instagramissa jaetun kuvan huomioimisesta. Kohtele seuraajiasi kuin parasta ystävääsi. Ole ystävällinen, avulias ja positiivinen. Ajattele #H2H.
  • Jaa sisältöä sopivaan tahtiin. Ei ole hyvä jättää Twitter-, Facebook-, LinkedIn- tai Instagram-tiliä hiljaiseksi liian pitkäksi aikaa. Määrittele organisaatiollesi sopiva julkaisutahti ja pidä siitä kiinni.
  • Jaa organisaatiosi viestintä- ja sosiaalisen median strategian mukaiselle kohderyhmälle heitä kiinnostavaa ja heille lisäarvoa tuottavaa sisältöä. Ota huomioon, että esimerkiksi tekniset ihmiset ovat kiinnostuneita eri asioista kuin kodinsisustajat  ja suuryrityksen liiketoiminnasta vastaavat ihmiset ovat useimmiten kiinnostuneita eri asioista kuin esimerkiksi kirjailijat.
  • On myös hyvä pohtia organisaation omaa viestintätyyliä (brand tone-of-voice). Se määritellään usein brändikirjassa. Jos brändikirjaa (ohjekirjaa) ei ole, kannattaa miettiä mikä on brändin ääni ja tyyli. Käytä brändin ääntä ja tyyliä kaikessa sisällöntuotannossa, oli sitten kyse verkkosivuista, seminaaripuheista, esitteistä, rekrytointi-ilmoituksista, oppaista, twiiteistä tai lehtimainonnasta.

miten voin auttaa_2

  • Auta aina kun voit. Tästä ihmiset pitävät, niin työmaailmassa, vapaa-aikana, henkilökohtaisessa kanssakäymisessä kuin sosiaalisen median kanavissa. Pienikin apusi voi olla suuri asia seuraajallesi. Jaa vinkkejä sosiaalisen median kanaviin muun muassa blogisi ja verkkosivujesi kautta.
  • Vastaa saamaasi palautteeseen, niin positiiviseen kuin negatiiviseen. Sosiaalisen median kanavissa on hyvin erilaisia ihmisiä, niin kuin heitä on myös muualla. Valmistaudu tähän, niin yllättävä kommentointi ei jää vaivaamaan sinua. Suhtaudu kaikkeen positiivisesti ja järkevästi. Jos kuitenkin satut kohtaamaan jonkun täysin mielipuolisen tapauksen, voit toki lopettaa keskustelun huomattuasi ettei toisella osapuolella ole aitoa kiinnostusta keskusteluun, vaan hän on kanavassa vain kettuilemassa. Onneksi nämä tapaukset ovat harvassa. Mutta niitä on.

Uskalla olla rohkea – positiivisesti. Herätä keskustelua vaihtelevista aiheista.
Seuraajasi ovat kiinnostuneita erilaisista asioista ja ilmiöistä.

5 thoughts on “Miten lisäät interaktiivisuutta sosiaalisen median kanaviisi?

    • Kiitos kommentista. Hyötynäkökulmat löysin vuosia sitten : ) Siitä se kiinnostus syntyi.Kiitos kirjavinkistä : )

  1. Juuri näin. Aivan liian moni yritys pitää edelleen some-kanavaansa yksisuuntaisena viestivälineenä, joka ei vaan kertakaikkiaan toimi. Kyllä, sivulla voi olla massiivinen seuraajakunta, mutta jos sille ei anna mitään syytä toimia, niin hukkaa ison mahdollisuuden saada aivan uudella tavalla uskollisia asiakkaita.

  2. Retweeteistä kiittäminen tuntuu vähän.. feikiltä, mutta ehkä se ei ole kun sitä niin moni tekee ja kannustaa muitakin tekemään.

Comments are closed.