Menestystä ei saavuteta tuurilla, vaan …

ONGELMA: Seuraajamääräni Twitterissä ei kasva

RATKAISU:

Laatu ennen määrää, koskee myös Twitterin seuraajalistaa. Haluat mieluiten seuraajia, jotka ovat osa kohderyhmääsi. Muutkin ovat toki tervetulleita – aina 🙂

Miten sitten kasvatat sinulle tärkeiden seuraajien määrää Twitterissä?

Tarkista, että Twitter-profiilisi kuvat ovat laadukkaita ja oikeankokoiset. Kirjoita houkutteleva tai mielenkiintoinen esittelyteksti. Ja muista linkki verkkosivuillesi tai blogiisi.

M Vesala_Twitter profiili
Jokainen twiitti on tärkeä. Mieti hetki ennen twiittaamista. Onko twiitti strategian mukainen? Sisältääkö se jotain mielenkiintoista tai hauskaa, kohderyhmää ajatellen? Linkittääkö se hyvään tarinaan tai vinkkiblogiin? Muistitko valita linkin, kuvan tai videon – nämähän nostavat aktivoitumisprosenttia aikalailla (tutkitusti 200-600%).

Muista käyttää oikean kokoista materiaalia, jotta twiittisi sisältö ja visuaalisuus ovat laadukkaita lukijan silmissä.

Yritä pitää twiittisi alle sadan merkin, jotta siihen mahtuu kommentti, kun seuraajasi valitsee muokatun twiitin lähetyksen uudelleen twiittauksen sijaan. Toivot molempia.

Löydä oma tyyli, pidä siitä kiinni. Brändäät näin itsesi tai vahvistat edustamasi organisaation brändiä.

Verbit toimivat aktivoijana paremmin kuin adjektiivi tai substantiivi. Ota tämä huomioon rakentaessasi twiittiä. Twitter-aiheiset twiitit saavat aina paljon huomiota. Hyödynnä tätä.

Käytä sopivasti ja fiksusti aihetunnisteita (#, hashtag).

Seuraa sosiaalisen median suunnitelmaasi mahdollisimman pitkälle. Ad hoc –twiitit ovat toki OK. Toimi tilanteen mukaan, mutta pidä strategia ja suunnitelma ohjenuorana.

Älä mieti liikaa milloin twiitata, vaikka tästä tehdään välillä infograafeja ja kuvia. Eri ihmiset ovat sosiaalisen median kanavissa eri aikoihin.

Jos kohderyhmäsi on globaali, nousee ajastuksen tärkeys merkittävästi. Tämän sinä olet varmasti huomioinut jo sosiaalisen median strategiassasi, kun määrittelit kohderyhmät, keinot ja prosessit.

Inspired content

YKSI MENESTYSTARINA

Minulla on ollut ilo seurata yhden valmennettavani menestystä Twitterissä. Hän ei tiennyt Twitteristä mitään muuta kuin sen, että taitaisi olla hyvä osata hyödyntää Twitteriä asiantuntijabrändin luomisessa. Näin hänelle oli sanottu Lontoossa. Häntä oli neuvottu viisaasti.

Hänet ohjattiin luokseni. Kuuntelin häntä ja kyselin mitkä hänen tavoitteensa ja toiveensa ovat.

Tein hänelle kevyen Twitter-strategian ja suunnitelman ja opetin hänelle suunnilleen kaiken mitä tiedän Twitteristä. Koska hän oli mallioppilas (kiinnostunut, innostunut ja motivoitunut) upposi uusi tieto häneen kuin lämmin veitsi voihin.

Hän aloitti nollasta, eli seuraajia oli nolla. Muutamalla strategisella teolla, saimme hänelle hänen ensimmäiset seuraajat. Jatkoimme yhteistä strategiaa kahden viikon ajan. Hänen laadukkaat ja mietityt sisällöt purivat kohderyhmään ja hänen seuraajamääränsä ryhtyi kasvamaan suurin askelin.

Alussa uusia seuraajia oli viisi päivässä. Parissa viikossa kuulin, että uusia seuraajia on yli sata päivässä. Hänellä oli positiivinen ongelma – miten hallita tällaista määrää, kun sosiaalinen liiketoiminta tarkoittaa keskustelua, auttamista ja kuuntelemista.

menestystarina

Pidin mallioppilaani kanssa tunnin palaverin. Mietimme asioita, joita suurin osa pääsee miettimään vasta vuoden twiittaamisen jälkeen. Pohdimme strategiaa, muokattua suunnitelmaa ja nostimme engagement rate’n ja muut tärkeät asiat priorisointilistalle.

Mittaa ja analysoi. Tämän aivan liian moni unohtaa. On monille selvä, että myyntituloksia mitataan ja analysoidaan. Sama tehdään markkinointitoimenpiteille. Miksi ihmeessä sama loogisuus ei koskisi digimarkkinointia, digiviestintää ja sosiaalista myyntiä?

Mittaamalla ja analysoimalla tiedät mikä toimii ja mikä ei. Ilman mittaamista seilaat kuin laiva ilman kompassia ja karttaa. Päädyt minne sattuu. Tämä ei ole liiketoiminnallisesti viisasta.

Ole viisas, myös sosiaalisen median hyödyntämisessä. Menestystä ei saavuteta tuurilla, vaan hyvällä valmennuksella, laadukkaalla strategialla ja sisällöllä sekä rohkeudella ja sisulla.

2 thoughts on “Menestystä ei saavuteta tuurilla, vaan …

  1. Pingback: Blogitaivaassa lennellään sisältö edellä

Comments are closed.