Sisällöntuotanto on taitolaji

Sisällöntuotannon asiantuntija miettii ennen työhönsä ryhtymistä sisällön todellista merkitystä kohderyhmälle, kohderyhmän omia toiveita sekä kohderyhmän aitoja tarpeita. Asiantuntija miettii myös miten kukin sisältö vaikuttaa oman organisaation yritysmielikuvaan ja miten sisältö peilaa organisaation viestintä- tai markkinointistrategiaa.

Sisällöntuotanto on aikaa vievää työtä, joten pureutuminen kartoitustyöhön, strategiaan ja eritoten kohderyhmän tarpeisiin, on erittäin tärkeää. Tuottamasi sisällön tulisi antaa kohderyhmille, jotain heille tärkeää, hyödyllistä tai hauskaa.

Inspired content

Sisältö ei saa olla jatkuvasti organisaatiosta itsestään tai sen tuotteista ja palveluista. Jos haluat menestyä. Tästä on nyt puhuttu somessa jo pari vuotta. Kuitenkin, näemme jatkuvasti joidenkin yrityssomettajien puhuvan vain yrityksensä tuotteista ja jakavan puhdasta tuotemainontaa. Tämä saa monet kihisemään.

Sosiaalisen Median, Sosiaalisen Bisneksen ja Sosiaalisen Aikakauden ydin on: kohderyhmää kiinnostavan sisällön jakaminen, muiden tuottaman sisällön jakaminen, keskustelu ja sosiaalinen yhteys ja sosiaalinen kanssakäyminen. Ei vanhan ajan mainonta. Toki omien tuotteiden ja palvelujen esille nostaminen on OK – mutta pienissä määrin ja tyylikkäästi tehtynä.

Maailma on muuttunut. Sosiaalinen vuorovaikutus on tänä päivänä kaiken ydin.

muutosvastarinta

Sisältö sosiaalisessa mediassa voi koskea ajankohtaista trendiä, teemaa tai alan tutkimustuloksia. Se voi olla tarina onnistumisesta, itsensä voittamisesta  tai menestyksen tavoittamisesta. Se voi sisältää huumoria. Se voi liittyä urheiluun. Se voi kertoa yrityksen arvoista. Se voi olla rekrytointia uudella tavalla.

Tai se voi kertoa rohkeudesta nousta seuraavalle tasolle, esimerkiksi digin ja somen hyödyntämisessä 🙂

rohkeushyppy

Sosiaalisen median kanavien sisällön tulisi sisältää mahdollisimman usein tunteita herättäviä asioita ja koskettaa ihmisten aisteja. Hyödynnä kuvia ja videoita.

Erinomaisen sisällön tuottaminen ei ole helppoa, edes asiantuntijoille. He käyttävät paljon aikaa analysointiin, rohkeaan ideointiin ja toteutukseen.

Parhaat tulokset saavutetaan, kun luovuudelle ja rohkeudelle annetaan sille kuuluva tila. Sisällöntuottajien esimiehen rooli on todella tärkeä – hänen tulee ymmärtää ja kunnioittaa sisällöntuotannon asiantuntijoiden tarpeita ja toiveita. Aivan niin kuin sisällöntuottajien tulee ymmärtää organisaation kohderyhmän tarpeita ja toiveita – ja tuottaa näille ainutlaatuista ja mielenkiintoista sisältöä.

Jaan vielä pari linkkiä minua innostaviin videoihin. Video on yksi mahtava sisällöntuotannon muoto.

Claes Nilsson, President of Volvo trucks

Coca-Cola Happiness Machine

Red Bull and Felix Baumgartner‘s supersonic freefall

Ponsse

Ponssen videon tarina saattaa kiinnostaa sinua:

YouTube-videokutsussa yhtiön Pohjois-Amerikan johtaja Pekka Ruuskanen seikkailee ilman paitaa Ponssen brändiväreihin maalattuna. Ruuskasella on päässään juuston pala, lippalakki ja pottakypärä.

Videossa ei ole päätä eikä häntää, mutta se ei tunnu kohdeyleisöä haittaavan. Videota on katsottu lähes 32 000 kertaa, mikä on metsäkoneyhtiölle paljon. Ruuskasen mukaan video tehtiin yksityiskohtia myöten tietylle kohderyhmälle eli amerikkalaisille metsäkoneurakoitsijoille.

”He tietävät Ponssen tarinan, ymmärtävät jutun juonen ja sisäpiirivitsit, kuten olutpullon avaamisen kilpailevan yrityksen eläintunnuksen takapuolesta.”

Kutsu poiki elokuun alussa Wisconsinin osavaltiossa järjestettyyn lanseeraustilaisuuteen yli tuhat osallistujaa.

”Se on tuplasti enemmän urakoitsijoita kuin normaalisti”, Ruuskanen kertoo.

Vielä tyytyväisempi Ruuskanen on kauppojen määrään, joita tilaisuus poiki.

”Pohjois-Amerikan uudet koneet myytiin Scorpionien ja muiden mallien osalta loppuun kahdessa viikossa.”

3 thoughts on “Sisällöntuotanto on taitolaji

  1. Pingback: Teitkö virheen somessa? | NYT JA HUOMENNA

  2. Pingback: Menestystä ei saavuteta tuurilla, vaan … | NYT JA HUOMENNA

  3. Pingback: Teitkö virheen SEO:ssa? | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.