Kuka omistaa sosiaalisen median?

Löysin upean infograafin sosiaalisen median valtavasta maailmasta.

KUKA OMISTAA SOSIAALISEN MEDIAN?

Sosiaalinen media koskettaa joka päivä yhä enemmän ihmisten elämää, oli sitten kyse työstä tai vapaa-ajasta, suuryrityksen johtajasta, taiteilijasta tai yrittäjästä.

Jaamme tietoja ja kuvia itsestämme, työnantajastamme, toisistamme, uutisista, harrastuksista ja vaikka mistä. Oletko koskaan miettinyt kuka omistaa sosiaalisen median?

Who owns our social media_1

Suurimmat tekijät sosiaalisessa mediassa ovat FB, Google, Twitter, LinkedIn ja Yahoo.

  • FB omistaa nykyään WhatsAppin ja Instagramin
  • Google taas omistaa YouTuben ja Google+:n

Näet alla olevasta kuvasta montako käyttäjää pääkanavissa on. Puhumme aika huikeista luvuista.

Who owns our social media_2

Luvut ovat niin huimat, että kannattaa todella miettiä miksi jotkut yritykset / organisaatiot eivät ole vielä tutustuneet sosiaalisen mediaan, sen tuomiin mahdollisuuksiin liiketoimintaan, viestintään, markkinointiin, rekrytointiin, asiakaspaveluun ym. Hyödyntäähän sinun organisaatiosi sosiaalista mediaa?

Maailma muuttuu koko ajan. Digitaalisuus ja sosiaalinen media eivät katoa, joten viimeistään nyt vastarannan kiiskenkin kannattaa nousta seuraavalle tasolle – tutustua sosiaalisen median kanaviin hyvän valmentajan kanssa, valita itselleen sopivat kanavat ja aloittaa käytännön suunnittelut ja toteutukset. Esimerkiksi minä voin auttaa sinua näissä asioissa.

Aina tulee uutta. Kannattaa tutustua yllä mainittujen kanavien lisäksi muun muassa Pinterestiin. Pinterest on visuaalisuuteen pohjautuva sosiaalisen median kanava, jota voi hyödyntää niin henkilökohtaiseen kuin yritys- ja järjestökäyttöön. Tulen mielelläni organisaatioonne kertomaan Pinterestistä sekä valmentamaan sen käytössä.

Pinterestin hyödyistä voit lukea muun muassa tästä.

Who owns our social media_3

Näet koko infograafin Pinterest-sivullani. Tervetuloa pinnaamaan ja myös seuraamaan minua Pinterestiin 🙂