Tee rohkea päätös – nouse seuraavalle tasolle!

Kun kohtaat asiakkaan hänen valitsemassaan kanavassa, hänen tehdessä ostopäätöstä, on jo aiemmin syntyneen brändikuvan merkitys suuri. Mikäli olet brändännyt itsesi/organisaatiosi ja tuotteesi/palvelusi hyvin, valitsee asiakas sinut. Positiivisen mielikuvan voima on valtava.

brand kuva

Jollet kohtaa asiakasta, hänen valitsemassaan kanavassa, hänen tehdessä ostopäätöstä, menetät paljon.

Sisältömarkkinoinnilla on suuri merkitys siihen, miten asiakkaat (ja tulevat asiakkaat) kokevat organisaatiosi kokonaisuutena, paljonko he luottavat sinuun, miten he arvostavat tuotteitasi/palveluitasi, eli miten he arvostavat brändiäsi.

Sisältömarkkinointi on ollut olemassa jo pitkään, oikeastaan aina. Sitä on kutsuttu eri nimillä ja sitä on hyödynnetty eri tavoin. Oli sitten kyse artikkeleista, graafeista, esityksistä, esitteistä, videoista tai valokuvista, olemme nähneet organisaatioiden jakavan näitä vuosikaudet. Tavoitteena on ja on ollut myynnin edistäminen ja positiivisen yritysmielikuvan jatkuva ylläpito ja vahvistaminen. Se mikä on uutta, on tapa jakaa sisältöä.

Sähköposti, printtikutsut, lehtimainokset ja esitteiden jakaminen eivät enää ole monellekaan se tuottavin vaihtoehto. Toki joillekin tämä voi vielä sitä olla. Suurimmalle osalle muutos, eli kehitys, tarkoittaa sitä, että on aika tutustua digitaaliseen maailmaan – mm sosiaaliseen median ja responsiivisten verkkosivujen tarjoamiin upeisiin mahdollisuuksiin.

Eikä unohdeta suosittelun voimaa. Tämä on erittäin tärkeä asia. Monet tutkimukset kertovat, että yhä useammat ihmiset tekevät ostopäätöksensä verkostonsa suositusten mukaan.

new way of sharing

Koska yhä useammat puhuvat sisältömarkkinoinnista, digitalisaation tuomista eduista ja tuottavan sosiaalisen median hyödyntämisestä, ovat onneksi useat jo ryhtyneet muuttamaan liiketoiminnallisia prosessejaan, viestintätapojaan, kanavien valintojaan ja yleistä asennettaan suuren digitaalisen murroksen vaatimalla tavalla.

Panosta hyvään sisältöön ja sen optimaaliseen jakamiseen ja menestys on taattu. Jollet tiedä mistä aloittaa, ota yhteyttä suositeltuihin tahoihin (kysy henkilöstöltä, ystäviltä ja kumppaneilta vinkkejä valmentajista), jotka voivat konsultoida niin strategian kuin käytännön toteutuksen suhteen. Älä pelkää muutosta, vaan laita rohkeushattu päähän ja hyppää suurin askelin kohti parempaa liiketoiminnallista menestystä.

rohkeushyppy

Kanavia, joita hyödyntää hyvän materiaalin jakamiseen, on monia. Jotkut aloittavat yhdestä, toiset kolmesta. Asiantuntija osaa neuvoa mikä tapa on paras tapa juuri sinulle, juuri nyt. Sinun on hyvä olla siellä missä kohderyhmäsi on – keskustelemassa, palvelemassa, auttamassa ja jakamassa hyvä sisältöä.

Tutustu bloggaamisen, Twitterin, Pinterestin, Facebookin, Instagramin, YouTuben ja/ tai LinkedInin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tietoja saat verkosta – asiantuntijablogeista tai ottamalla yhteyttä hyvään valmentajaan. Hyviä tekijöitä on tarjolla.

Kohta sinäkin tuotat asiakaslähtöistä, suosittua ja tuottavaa sisältömarkkinointia (uutiskirjeitä, blogeja, infograafeja, sosiaalisen median sisältöä, videoita, valokuvia, tutkimustuloksia, webinaareja tai vaikka e-kirjoja).

Älä odota enää – tee päätös ja nouse seuraavalle tasolle!

 

2 thoughts on “Tee rohkea päätös – nouse seuraavalle tasolle!

  1. Pingback: Minulla on unelma ja visio | NYT JA HUOMENNA

  2. Pingback: Ethän ole tiukka este muutokselle ja kehitykselle | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.