Digiajan ihmeitä – case Prisman verkkokauppa

Kauan sitten matkasit tavarakauppaan kävellen, bussilla, polkupyörällä tai joskus harvoin autolla. Koneen kotiintuonti oli hieman hankalaa. Asennus tehtiin kaveriporukalla.

vanha polkupyöräkyyti

Vähitellen tavarakaupat kehittyivät ja postimyynti löi läpi. Ihmiset ryhtyivät ostamaan postitse saapuneen tuoteluettelon avulla tavaraa, jonka toimitti posti.

Sitten tuli digiaika, joka mahdollistaa vaikka mitä!

think big by Bryant McGill

Digitaaliselle ajalle siirtyneet tavaratalot, niin kuin Prisma verkkokaupallaan, ovat loistavia esimerkkejä menestyksen halulle, siihen panostamiselle ja onnistumiselle.

25 vuotta vanha astianpesukoneemme ryhtyi pitämään outoa ääntä ja pari kuukauden kitisemisen jälkeen kone lakkasi toimimasta. Olimme mieheni kanssa samaa mieltä, hyvin oli Boschin kone toiminut ja todella pitkään!

Edessä oli uuden astianpesukoneen hankinta. Ensin tuli mieleen ajella eri kauppoihin katsomaan tarjolla olevaa valikoimaa. Niinhän on aina tehty 😉 Sitten viisastuimme ja päätimme hyödyntää digitaalisen ajan positiivisia mahdollisuuksia – verkkokauppoja!

Vertaa.fi on hyvä sivu monen tuotteen vertailuun. Jotta löytää suuresta valikoimasta ne mallit, jotka täyttävät asiakkaan toivelistan ja kriteerit, on vertailusivu mahtava keksintö. Samaisella sivulla voit myös verrata hintoja, jotta et maksa sadan euron tuotteesta 150€ naapurikaupassa.

euroja

Tutut kaupat ilmestyivät tuloslistaani, kun etsin Bosch, Siemens ja Miele astianpesukoneita. Yllätys tosin oli suuri, kun tuttu kauppamme Musta Pörssi ilmoitti joka klikkauksella “tuote on loppu varastosta….” Musta Pörssi putosi pois listaltamme. Markantalo on edullinen, mutta heillä ei ollut verkkokaupassa esimerkiksi asennuspalvelua, joka on ainakin meille tärkeä palvelu. Prisman verkkokauppa taas tarjosi paljon ja kätevästi!

Kuinka fantastista on nähdä ja kokea moderni, nopea, monipuolinen ja kätevä verkkokauppa!
Sellaiset ovat oikeasti harvassa. Prisma verkkokaupan sivut on suunniteltu asiakasta ajatellen.

 

prsima etusivu

 

Jo etusivulla on hakutoiminto, jolla pääset suoraan esimerkiksi astianpesukoneiden sivulle. Tämän jälkeen syötät ne kriteerit, jotka ovat sinulle tärkeitä. Sekunnissa edessäsi on sopiva määrä vaihtoehtoja, joista on helppo valita oma suosikki. Klikkaamalla suosikkia saat sen tekniset tiedot ja lisäpalvelut esille. Upeeta.

 

Prisman verkkosivut palvelut
Toiveenamme oli uusi kone, vanha kone pois, kotiinkuljetus ja asennus. Palvelut löytyivät heti, niin kuin näet kuvassa yllä.

Oikeassa reunassa on yhteystiedot, ohjeet, palautteen antamisen mahdollisuus ja chat – kuinka asiakasystävällistä!

Ostaminen oli helppoa.

Oston jälkeinen toiminta ja viestintä saa 10 pistettä! Heti saapui sähköpostiviesti, jossa kerrottiin selkeästi mitä seuraavaksi tapahtuu. Sitten tuli viesti, että Boschin kone on jo lähtövalmis. Pian sain tekstiviestin, jossa ilmoitettiin toimituksen alkavan ja Itellan olevan minuun yhteydessä kotiinkuljetusajan ja asennuksen suhteen. Seuraavana päivänä sain soiton, jossa ystävällinen Itellan asiakaspalvelija sopi kanssani kotiinkuljetuksesta ja asennuksesta. Seuraavana päivänä kone saapui, ystävällisen ja ammattitaitoisen asentajan kera. Uusi kone asennettiin, vanha vietiin pois, eikä laskukaan ollut iso. Kaikki tapahtui luvatussa 3:ssa päivässä.

Nyt uusi Bosch astianpesukone hurisee ihanan hiljaisesti keittiössämme.

Bosch logo

Hyödynnä sinäkin palveluntarjoajana digiajan mahdollisuuksia!

Päivitä www-sivusi ja verkkokauppasi moderneiksi ja toimiviksi. Tarjoa tuotteita ja palveluita, joita asiakas voi tarvita. Anna mahdollisuus keskusteluun ja kanssakäymiseen www-sivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja verkkokaupoissa. Tarkista, että jokainen työntekijä jaksaa palvella asiakkaita positiivisesti, ystävällisesti ja asiantuntevasti.

Kun asiakkaalla on tunne, että hänestä välitetään, eikä kiinnostus ole vain hänen rahoissaan, silloin asiakas on sinun – aina!

happy customer with team work

Yhteistyöllä, viisaalla johtamisella ja panostamisella asiakkaaseen sekä digin ja somen mahdollisuuksiin, yritys menestyy varmasti!

 

6 thoughts on “Digiajan ihmeitä – case Prisman verkkokauppa

  1. Pingback: Tuottava somemarkkinointi ja rohkeuden voima! | NYT JA HUOMENNA

  2. Hyvä artikkeli! Täysin samaa mieltä. Mielestäni kaikkien yritysten pitäis panostaa yhä enemmän siihen mitä netissä tapahtuu. WWW-sivut pitäis olla siistit, toimivat ja etenkin mobiili-ystävälliset. Myös jos yritys on sosiaalisessa mediassa, pitäisi sen olla myös läsnä ja jakaa tietoa, vinkkejä ja muuta jatkuvasti. Maailma on menossa kokoajan yhä digitaalisempaan suuntaan ja nyt on aika ottaa oma yritys menoon mukaan.

    • Kiitos kommentista. Ajattelemme samoin. Digitaalisuus on täällä. Ei mene pois. Paras oppia hyödyntämään mahd pian 🙂

  3. Pingback: Pertunremix 5 – Miten asiakas ostaa ? | Perttu Ahvenainen

Comments are closed.