Menestyvän tarinan resepti

Jokaisella brändillä on tarinansa.  Tätä tarinaa tulee kertoa ja jakaa. Ideoi myös muita tarinoita: sellaisia, jotka inspiroivat ja ihastuttavat kohderyhmääsi.

Tarinan voi rakentaa eri tavoin. Kun luot tarinan ja muokkaat sitä eri kanaviin ja tilanteisiin sopivaksi, ota huomioon muutama asia ja tarinasi tulee saamaan positiivista huomiota ja toivomaasi reaktiota.

Mieti onko tarinasi viihdyttävä tai voisiko sen kertoa viihdyttävästi? Viihdyttävyys puree aina. Tunteita herättävä tarina menestyy. Tunteita on monenlaisia. Mieti, haluatko viedä kuulijasi ja lukijasi seikkailulle, jännittävälle matkalle, tai panostatko tällä kertaa huumoriin ja nauruun? Voittamisen tunnetta ei voita mikään. Sankaritarinat ovat aina omiaan synnyttämään positiivisia ja vahvoja tunteita. Vahvat tunteet luovat vahvan suhteen – myös vahvan asiakassuhteen.

Kun yritysmielikuva on positiviinen ja vahva, menestys on taattu monella alueella, monella tasolla.

Differently abled Coca Cola

Kun yritysmielikuva on positiivinen, syntyvät asiakkaiden ostopäätökset nopeammin ja helpommin. Kasvatat liiketoimintaasi ja asiakaskuntaasi, kun panostat tarinankerrontaan ja sisältömarkkinointiin, jossa huomioit ensisijaisesti kuulijan ja lukijan. Tuota asiakkaiden toivomaa sisältöä ja ratkaise heidän ongelmia ja haasteita. Tuota lisäarvoa, jota toivotaan, mutta tarjotaan vielä toistaiseksi turhan harvoin. Ole edelläkävijä, tuota tarinoita, jotka sytyttävät kipinän ja jättävät upean fiiliksen ja jalanjäljen!

Video puree varmasti. Hyvä video nostaa sinut seuraavalle tasolle. Tuota esimerkiksi video, joka näyttää miten tuotteesi toimivat eri tilanteissa ja mitkä niiden aidot hyödyt ovat. Tunteita herättävä video on parasta A-ryhmää. Jos saisit videoon suosittelijaksi tunnetun henkilön, joka aidosti pitää tuotteestasi, olet jo pitkällä. Älä tuputa tuotteitasi, vaan kerro miten ne toimivat ja mihin käyttöön ne sopivat. Näin ihmiset eivät koe videota, tai muuta sisältömarkkinointia, ärsyttävänä ja häiritsevänä. Käytä huumoria, ajankohtaista trendiä, positiivisesti tunnettua henkilöä, itsensä voittamisen riemun tunnetta tms.

Coca-Colan Project Rain video synnyttää hyviä tunteita – auttamisen tärkeyden tunteen.

Felix Baumgartnerin ääntä nopeampi vapaapudotus video on parhaasta päästä viihdyttävä sankarivideo. Tämän tuotti Red Bull.

Rise and Swim on yksi suosikkejani. (…kun pienet äänet kuiskivat, ettet ole valmis, kuuntele vain sitä omaa ääntä, joka kertoo, että sinä olet valmis, sinä olet valmistautunut ja nyt kaikki on vain sinusta itsestäsi kiinni!) Videon viesti toimii niin urheiluun, kilpailuun, opiskeluun, yrittäjyyteen, johtamiseen, uranvaihtoon kuin toisten ihmisten auttamiseen!

Video voi myös olla osa rekrytointikampanjaa, osa vuoden suurimman tapahtuman kutsukampanjaa tai yritysmielikuvan vuoksi tuotettu loistava, kiehtova ja moderni tuotos.

Kaiken tarkoituksena on tarjota lisäarvoa ja luoda asiakaslähtöistä kiinnostusta, vuorovaikutusta, suosittelua ja sitoutumusta. Vain aitous on valttia.

Upea tarina ei ole mitään, ellei siitä kuulla, nähdä tai lueta. Panosta viimeistään nyt tarpeellisten sosiaalisen median kanavien perustamiseen ja verkoston rakentamiseen. Jos onnistut saamaan brändilähettejä verkostoosi, pidä heistä huolta. He ovat kullanarvoisia. He vievät sanomaasi eteenpäin, omalle suurelle verkostolleen, ja auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

reaching the top

Kun tarinasi on hyvä ja sitä on helppo jakaa, sitä jaetaan mielellään. Jos jakonappeja joutuu etsimään kuin neulaa heinäkasasta, voit unohtaa koko tarinan tuottamisen.

Strategia, suunnittelu ja osaaminen täytyy olla kunnossa, ennen kuin ryhdytään tuottamaan sisältömarkkinointia. Sosiaalisen median kanavat tulee olla valittuna ja verkoston on oltava jatkuvan kehityksen kohteena.

Muista myös seurata, mitata ja analysoida. Jollet tiedä miten sisältösi menestyy tai floppaa, et voi tehdä tarvittavia lisätoimenpiteitä, muutoksia tai tietää, että on hyvä jatkaa samaa rataa. MagnetVideo ja YouTube Analytics ovat pari esimerkkiä analysointia ja raportteja tuottavista tahoista.

Nyt sinulla on resepti! Jään odottamaan sinun upeita tarinoitasi!

One thought on “Menestyvän tarinan resepti

  1. Pingback: Inhimillistä brändisi | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.