Pinterest vähentää jakonappeja

Sosiaalinen media ja kaikki sen kanavat ja palvelut perustuvat sosiaalisuuteen, kanssakäymiseen sekä helppoon tiedon- ja kuvanjakoon.

Twitterissä voit mm. lisätä linkkejä twiittiisi. Ohjaat näin seuraajasi seuraavaan paikkaan, esim blogiisi, verkkosivuillesi, FB:iin, Pinterestiin tai LinkedIniin.

Twitter esimerkki Pinterest blogiin

YouTubessa on liuta jakonappeja videon alla, niin kuin kuuluukin olla. Siitä vain poimimaan minne jaat uusimman huippuvideon!

YouTube jakonapit

LinkedInissä voit lisätä linkkejä kirjoitukseesi. Ohjaat näin seuraajasi seuraavaan paikkaan, esim verkkosivuillesi, FB:iin, blogiisi, Pinterestiin tai LinkedIniin. Voit myös linkittää suoraan tapahtuman ilmoittautumissivuille. Mahdollisuudet ovat monet.

LinkedIn esimerkki Pinterest blogiinSiksi minua ihmetytti suuresti, kun huomasin Pinterestin uuden muutoksen. Jakonapeista oli jäljellä vain FB. Vain FB! Jako suoraan Twitteriin ei enää ollut mahdollista.

Voit toki edelleen käyttää “send” nappia, mutta sähköpostijako lienee vähäistä. Käytätkö sinä sähköpostijakonappia?

 

Pinterest removed Twitter button_2

Päätin ottaa selvää tästä asiasta. Olin varma, että kyseessä on koodausbugi. Kolmanteen viestiini Pinterest-väki vihdoin vastasi.

Hi Johanna,

Sorry for the confusion. Taking away the feature is something new we’ve recently done and we’re still deciding if it’s going to be permanent. Unfortunately, at this point, I can’t give you a definite answer, but I’ve passed your feedback along that it’s something you’re interested in seeing in the future.

Thanks for your feedback! You definitely have some great points and hopefully you’ll see a Share to Twitter option available in the future.

Pinterest on siis päättänyt kokeilla, jos he tarjoaisivat vain jakomahdollisuuden FB:iin. Tämä on käsittämätöntä. Pinterest on upea palvelu ja joidenkin tahojen mukaan 3. eniten käytetty sosiaalisen median kanava maailmassa. Minä pidän Pinterestistä paljon. Pinterest tarjoaa myös yrityksille huimat mahdollisuudet. Sen käyttäjät mm. ostavat monta kertaa herkemmin pinnien herättämien houkutusten perusteella verrattuna FB-mainoksiin ym.

Mitä mieltä sinä olet? Riittääkö se, että palvelussa tarjotaan vain jakomahdollisuus FB:iin? Monet mobiilikäyttäjät ovat sanoneet, että jakonapit ovat heille erittäin tärkeitä. 

Mihin sinä jaat Twitteristä, FB:sta, Pinterestista, LinkedInista tai YouTubesta?


Päivitys 23.4.2014:

Nyt Pinterest teki toisen yllätysmuutoksen. Kun pinnaat, twiittaat samalla pinnin/kuvan Twitteriin, ellet huomaa poistaa ruksia, jonka Pinterest on lisännyt pinnin alaosaan. Juonikasta. Ei asiakasystävällistä.

Pinterest adds surprise share button

Suurin osa haluaa luultavasti päättää itse mitkä pinnit/kuvat jakaa ja minne jakaa, sekä milloin jakaa. Kun jaan pinnin/kuvan Twitteriin, haluan muun muassa kirjoittaa oman twiittitekstin. Haluan myös päättää mitä jaan ja milloin sen jaan.

Ei ole johdonmukaista, että FB-jakonappi on edelleen pinnin yläkulmassa, josta voi valita milloin pinnin jakaa FB:iin, ja Twitter-jakonappi, valmiilla jakoruksilla, on lisätty alaosaan. Moniko on huomannut uuden Twitter-jakonapin ja ruksin?

Kyllä jakonappien tulisi olla samassa paikassa, helposti löydettävissä, jotta käyttäjän/asiakkaan ei tarvitse etsiä nappeja tai tarkistaa, ettei uusi automaattijakaja ole päällä.

5 thoughts on “Pinterest vähentää jakonappeja

 1. Käytän niin äärimmäisen harvoin jakonappeja tai sisältöä tuottaessani “jaa myös palveluun X” -toimintoja, etten ole asiasta moksiskaan. Mikään kun ei estä linkkiä manuaalisesti jakamasta. Toki ymmärrän, että toiset tykkäävät nimenomaan käyttää nappeja ja kaipaavat tuota kannustinta.

  • Ymmärrän ajatuksesi ja tapasi.

   Monet käyttävät kuitenkin jakonappeja, siksihän niitä on blogeissa (sinullakin :)), YouTubessa, verkkosivuilla jne.

   Manuaalisesti voi kopioida ja jakaa – se vaatii muutaman lisästepin.

   Asiakasystävällistä ja modernia olisi pitää käytetyimmät jakonapit tarjolla 🙂

 2. Olen huomannut, että manuaalinen jakaminen on nopeampaa kuin jakonappien käyttö mutta siitä huolimatta olisin ennemmin nähnyt FB-jako napin katoavan eikä Twitterin. Eihän FB-postaukset edes näy kaikille ystäville, toisin kuin Twitterissä.

  • Kiitos kommentista.
   Toiset jakavat manuaalisesti, toiset napeilla… palveluihmisenä näen tärkeänä sen, että pyrkii tekemään mm jaot helpoiksi. 🙂
   Samaa mieltä btw FB-napista – sitä en niinkään käytä. Twitternappia taas paljon 🙂 Siis käytin, kun vielä siellä oli 😉

  • Mobiililaitteissa lienee jakonapit helpommat kuin manuaalinen copy paste tms 🙂 Itse käytän jakonappeja paljon, vaikka joissain tilanteissa valitsen manuaalisen jaon. Pinterestissä haluaisin nähdä enemmän jakonappeja. 🙂

Comments are closed.