Twitter-strategia

Saadaksesi lisää kävijöitä verkkosivuillesi, kannattaa olla aktiivinen eri kanavissa. Twitter on yksi parhaista kanavista tällä hetkellä, oli sitten kyse asiakaspalvelusta, tiedottamisesta, tuotetiedon jakamisesta, verkostoitumisesta tai vaikka somemarkkinoinnista.

Rakenna Twitter-verkostoasi jatkuvasti. Mitä enemmän sinulla on haluamiasi seuraajia (kuuntelijoita ja keskustelijoita), sen paremmin viestisi saavuttavat ihmiset ja organisaatiot.

Panosta strategiaan, suunnitteluun mutta myös ad hoc -toimintaan. Ole kuulolla, ole aktiivinen, ole tavoitettavissa ja toimi positiivisesti.

Twitter strategia

Twitter-strategia voi näyttää esimerkiksi tältä:

1.Päätä tavoitteet. Tavoitteet voi poimia suoraan viestintästrategiasta. Voit myös luoda Twitteri-toiminnallesi omat tavoitteet.

2. Päätä kohteet. Tutki ketkä ovat Twitterissä ja ketkä haluaisit houkutella sinne. Mieti erilaisia keinoja tavoittelemiasi kohteita Twitteriin. Valitse oma tyyli, joka sopii sinulle, organisaation arvoihin ja tavoitteisiin. Etsi jo Twitterissä olevista profiileista ne, joista olet kiinnostunut ja joiden kanssa haluat keskustella, vaihtaa ajatuksia jne.

2. Laatu ennen määrää. Toki on hyvä, että tililläsi on paljon seuraajia. Mutta, sitä tärkeämpää on, että seuraajat ovat niitä, keitä tavoittelet (esim. suunnannäyttäjät, alan gurut, uutistilit, olemassa olevat asiakkaat ja tavoittelemasi uudet asiakkaat). Kuuntele seuraajiasi, heidän toiveitaan ja kiinnostuksen kohteita. Keskustele seuraajiesi kanssa näistä asioista. Tarjoa heille lisäarvoa. Uudelleentwiittaukset eivät ole kaikki kaikessa, vaan keskustelu ja auttaminen, sekä se, kuinka paljon seuraajia saat ohjattua verkosivuillesi ja kuinka moni kokee organisaatiosi tuotteet ja palvelut hyödyllisiksi.

3. Valitse yksi tai kaksi seurantatyökalua, joiden avulla voit analysoida Twitter-tilisi kehitystä, seuraajien määrää ja laatua, keskustelujen vilkkautta jne. Tutki, mittaa, analysoi ja toimi tulosten mukaan. Jos suunta on hyvä, jatka samaa rataa. Jos jostain syystä et saavuta tavoitteita, mieti uusi strategia. Ole rohkea. Vain kokeilemalla voi voittaa. Menestys tulee harvoin päivässä, joten anna itsellesi ja organisaatiollesi tarpeeksi aikaa ja tukea kokeilla eri vaihtoehtoja.

4. Rakenna jo alussa tyylikäs Twitter-tili kuvineen ja teksteineen. Kerro profiilitekstissä houkuttelevasti asioista, joista twiittaat. Käytä sopivia avainsanoja. Näin Twitter-tilisi löytyy eri hakukoneilla. Muista lisätä profiiliin linkki verkkosivuillesi.

5. Kun jaat blogisi kirjoituksia Twitteriin, herättele keskustelua, jotta verkostosi ryhtyy puhumaan blogistasi, sen kirjoituksista ja aiheista, joihin viittaat. Ole valmis hyppäämään mukaan keskusteluihin, eli ole läsnä.

6. Jaa linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin. Etsi tietoa myös ulkomailta. Verkostosi arvostaa saadessaan uutta tietoa, eritoten ennen muita. Ole suunnannäyttäjä, ole edelläkävijä. Ole rohkea.

Twitter hashtag

7. Käytä aihetunnisteita (hashtags, #) Näin voit seurata kuinka paljon (tai vähän) tietystä aihetunnisteesta on syntynyt keskustelua.

8. Organisoi. Luo listoja. Järjestele verkostosi listojen avulla. Seuraa verkostoasi listojen avulla. Hyödynnä TweetDeckiä.

Strategioita on erilaisia. Tässä oli lyhyt Twitter -strategia. Luo organisaatiollesi juuri sille sopiva strategia. 

3 thoughts on “Twitter-strategia

  1. Twitterissä kannattee ottaa myös kaikkien mielipiteet huomioon,onhan seuraajina ja seurattavina ihmisiä jotka ajattelevat yksilölliseti että poliitisesti eri tavalla. Kaikkien mielipiteitä on siis kunnioitettava ja otettava huomioon ettei tule niinsanottuja ylilyöntejä.

  2. Pingback: Asiakaspalvelun tärkeys | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.