Digivelhojen suunnitelmat 2014

Webmarketing123 teki kyselyn yli 500 markkinoijalle vuoden 2014 digitaalisista tavoitteista ja haasteista.

Kyselyn tuloksista koottiin erinomainen infograafi.

päätavoitteet

B2B-puolella 41% markkinoijista uskovat,  että heidän päätehtävänään on luoda liidejä.  B2C-puolella vain 18% on samaa mieltä. B2C-markkinoijat uskovat vahvemmin myynnin kasvattamiseen. Yllätyksenä luin, ett vain 25% budjetista käytetään online-markkinointiin. Voiko näin tosiaan olla digi-aikakaudellamme? Kuitenkin jopa 75% suunnittelee investoivansa enemmän mobiilimarkkinointiin.

B2C-puolella on tutkimuksen mukaan taottu enemmän myyntiä sosiaalisen median kautta kuin B2B-puolella. Ymmärrettävää. Sosiaalisen median mahdollisuudet ovat monet, mutta suoraa liikevaihtoa sieltä kerää helpommin B2C-alan tuotteet.

Jopa 63% aikoo panostaa enemmän sisältöön. Tämä ei ole yllätys. Sisältömarkkinoinnista ja laadukkaasta sisällöstä ollaan kirjoitettu, puhuttu ja paasattu jo parin vuoden ajan.

which channel gen revenue

Haasteita on aina, kaikessa ja kaikkialla. Digipuolella haasteiden uskotaan olevan B2C-markkinoinnissa sijoitetun pääoman tuoton mittaaminen ja B2B-puolella liidien luonti (joka on jännästi myös päätavoite).

Yllättävää on, että ammattilaisista 26% ei tiedä mistä kanavasta saadaan parhaat liidit. 33% ei tiedä mikä kanava on tuottoisin. Olisikohan aika nostaa mittaaminen, seuranta ja analysointi prioriteettilistalla ylöspäin?

buzzwords comic

Hyvää digivuotta 2014! Usko itseesi ja toteuta haaveesi!