Sisältömarkkinointi vs Somemarkkinointi

Sisältömarkkinoinnissa hyödynnetään sosiaalista mediaa. Somemarkkinoinnissa hyödynnetään sisältöä. Miten nämä kaksi sitten eroavat toisistaan?

Ero on tavoitteissa, painopisteessä ja prosesseissa.

Sisältö

Somemarkkinoinnissa sisältö rakennetaan sopimaan valittuun sosiaaliseen mediaan. 140 merkkiä Twitteriin, kilpailuja ja arvontoja Facebookiin, videoita YouTubeen jne.

Sisältömarkkinoinnissa verkkosivujen konteksti mahdollistaa suuremmat ja pidemmät sisällöt. Brändit voivat julkaista esimerkiksi e-kirjoja, asiantuntijavinkkejä, haastatteluja ja blogikirjoituksia videoiden, kilpailujen ja infograafien lisäksi.

somemarkkinointiPainopiste

Somemarkkinoinnissa painopiste on sosiaalisissa verkostoissa, eli Twitterissä, Pinterestissä, Facebookissa tai vaikka Google+:ssa. Sisältö julkaistaan valituissa somekanavissa.

Sisältömarkkinoinnissa painopiste on brändin verkkosivuissa. Sosiaaliset verkostot ovat tuiki tärkeitä viestintäkanavia, mutta ne eivät ole painopisteenä. Sosiaalisen median rooli on jakaa verkkosivuston sisältöä eri kanaviin ja ohjata lukijat verkkosivuille, jossa varsinainen sisältö on.

some ohjaa verkkosivuille

Tavoite

Tavoitteita on monia. Somemarkkinoinnissa kaksi tärkeää tavoitetta on brändin tunnettuuden kasvattaminen (synnyttää keskustelua brändistä) ja asiakkaan odotusten täyttäminen ja asiakassuhteen jatkuminen (brändi hyödyntää mahdollisuutta keskustella avoimesti asiakkaiden kanssa ja vastata näiden esittämiin kysymyksiin).

Sisältömarkkinoinnin painopisteen ollessa verkkosivuissa, sen tavoite on kysynnän ja menekin kasvattaminen. Laadukas sisältö houkuttelee ja tuo kävijöitä brändin verkkosivuille, jossa brändi voi kehittää verkkosivuilla käynnin mahdolliseen ostohaluun ja siitä edelleen ostopäätökseen.

Sisältömarkkinointi mahdollistaa syvällisemmän kontaktin asiakkaisiin. Ohjaamalla ihmisiä brändin verkkosivuille, mahdollisuus konversioon on paljon suurempi kuin yksittäisessä somekanavassa.

Tässä lyhyesti asiasta. Mitä ajatuksia herää? Mitä keinoja sinä käytät markkinoinnissasi?

7 thoughts on “Sisältömarkkinointi vs Somemarkkinointi

  1. Pingback: Oma Some, Paras Some! | NYT JA HUOMENNA

  2. Pingback: Tunti päivässä riittää – Somessa! | NYT JA HUOMENNA

  3. Pingback: Sosiaalisen median pinnan alla… | NYT JA HUOMENNA

  4. Pingback: Somemarkkinoinnin monet kasvot | NYT JA HUOMENNA

  5. Pingback: Inspiraation tuska | Janne Nyyssönen

Comments are closed.