Tarkistuslista SEO-vastaaville

Hakukoneoptimointi on tärkeä, mutta muuttuva maailma. Se, mikä toimi viime vuonna, ei ehkä ole tänä vuonna enää paras vaihtoehto. Uusia kikkoja syntyy jatkuvasti.

SEO picture

Kikkoja, joita kannattaa välttää, ovat muun muassa kuvien taakse piilotetut tekstit, spämmäävät blogikommentit, tuplat verkkosivut ja metatagien täyttäminen hakusanoilla (myös epäeettistä ja johtaa hakukoneiden mustalle listalle).

Mitkä konstit sitten toimivat nyt ja lähitulevaisuudessa?

Sosiaaliset signaalit

Nämä ovat esimerkiksi uudelleentwiittaukset, jaot ja tykkäykset Facebookissa, Twitter-verkosto sekä asiakassitoutuminen.

Google Author rank

Google muuttaa algoritmeja ja keksii jatkuvasti uusi konsteja hakukoneoptimointiin. Google Author Rank ei ole täysin uusi keksintö, mutta se on kehittymässä. Google Authorship mahdollistaa julkaistun materiaalin linkittämisen Google+ -profiiliisi. Kuvasi näkyy sen jälkeen hakutuloksissa. Tämä parantaa uskottavuutta. Juuri sitä haluatkin. Lisätietoja

Google+

Google+ -sivun sisältö vaikuttaa suoraan Googlen hakutuloksiin. Jos tuotat hyvää sisältöä, jatkuvasti, Google+ -yrityssivujen näkyvyys Googlen orgaanisissa hauissa tehostuu.

Vahva sisältö

Tuota entistä laadukkaampaa sisältöä. Kerro kestävän kehityksen -strategiastanne (onhan organisaatiollanne sellainen?) tuottaessasi jaettavaa sisältöä. Vierailijabloggailu, infograafit, videot ja blogikirjoitukset ovat kova sana. Hyödynnä näitä.

Tutustu infograafiin yllä mainituista asioista. Mukana myös hakukoneoptimoinnin ja käytettävyyden tarkistuslista.

One thought on “Tarkistuslista SEO-vastaaville

  1. Pingback: Tunti päivässä riittää – Somessa! | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.