Blogin julkistuksen jälkeen

Johanna Janhonen haastatteli minua blogin menestyksekkäästä lanseerauksesta. Lue tarina tästä

Seuraavaksi minun on pohdittava miten jatkaa menestyksellisesti. Bloggaajia on monia, samoista asioista kirjoittaa moni upea taho ja haluan myös ottaa huomioon, mitä seuraajani toivovat, pysyen kuitenkin alueella, josta tiedän ja josta minulla on kerrottavaa.


POHDINTAVAIHE

Kolmen blogin ylläpito ja kehittäminen vie oman aikansa. Tulisiko kuitenkin ottaa käyttöön lisää alustoja? Mikä on hyötysuhde? Jaan nyt blogikirjoitukseni Twitteriin, Pinterestiin, LinkedIniin ja omalle Facebook-sivulleni. FB on minulle läheisten ystävien kerho, joten tuon sivun kautta ei ole tulossa lukijaryntäystä – harvempi kuin hankkii läheisiä ystäviä sadoittain, tuhansittain, joka kuukausi 😉

Tulisiko siis miettiä miten kasvattaa Twitter-verkostoa? Entä LinkedIn-verkostoa? Niissä on vissi ero, niin verkostoissa kuin niiden kasvattamisessa.


VERKOSTON KASVATTAMINEN

Twitterin verkostosta ja sen kasvattamisesta olen kirjoittanut blogini julkistuksen yhteydessä lokakuun alussa Twitterillä voi ja Twitterin aloitus 

LinkedInistä en vielä ole kirjoittanut peruskurssia tai antanut vinkkejä hyvän verkoston rakentamiseen. Lyhyesti voin tässä vaiheessa kertoa, että minulta vei 5-6 vuotta rakentaa 1600+ seuraajan verkosto. Itse seuraan 1500+ henkilöä ja 40+ yritystä.

LinkedInissä tulisi yleisen käytännön mukaan verkostoitua ihmisten kanssa, jotka tunnet, joiden kanssa teet yhteistyötä, joiden kanssa aloitat yhteistyön jne. Markkinointi- ja viestintätyössäni kansainvälisissä yrityksissä, kansainvälisillä markkinoilla, vaati laajan verkostoitumisen ja tähän LinkedIn sopi hyvin. Ennen keräsin käyntikortteja, nyt vaihdamme LinkedIn-osoitteita. LinkedIn verkosto ei kasva yhtä nopeasti kuin Twitter, joten mietin kannattaako siihen panostaa nyt, kun aika on hieman kortilla.

Uskon laatuun. Oli sitten kyse ystävistä, työpaikasta, vaatteista, ruoasta, tekniikasta tai verkoston jäsenistä. Haluan verkostoni pysyvän laadukkaana, kasvu on toissijaista. Ehkä tästä syystä minun tulisi keskittyä blogin sisällön tuottamiseen, verkoston jatkorakentamisen sijaan.

Pari tapaa tulee kuitenkin mieleen, jos vaikka itse ehdit bloggailusi, työelämäsi, harrastuksesi ja perhe-elämäsi parista laajentamaan toimintaasi.

1. Twitter-tili sinulla varmaan on. Jos ei ole, otapa heti käyttöön. Yllä näet linkit hyväksi todettuihin keinoihin aloittaa Twitterin käyttö.

2. Pinterest-tili on uusi hottis ja sen käyttö kasvaa kasvamistaan. Eikä ihme. Ihmiset ovat aina pitäneet kuvista, kauniista kuvista. Miksi ihmeessä suomalaiset eivät ole vielä rynnänneet Pinterestiin? Moni jää paitsi ihan mielettömän hyvistä kuvista. Puhumattakaan yrityksen mahdollisuudesta markkinoida, viestittää, rekrytoida, auttaa asiakkaitaan jne. Pinterestissä.

Aloita Pinterest heti. Tässä pikaopas, jolla pääset vauhtiin. Instagram on toinen samanlainen somen kuvakanava, mutta se sopii paremmin hupipuuhaaan. Bisnestä ajatellen, valitse ainakin Pinterest. Voit toki valita myös molemmat.

 3. Facebook: Blogille pitäisi kenties avata oma FB-sivu. Silloin yleisönä olisi vaikka koko maailma, eikä vain lähimmät hyvät ystävät. Kuvia, mietittyjä hauskoja tarinoita, videoita ja linkit blogiisi – siinä on lyhyt aloituspaketti.

4. Google+: Myönnän, etten ole kaikessa  mukana 😉 Aika ei riitä joka asiaan. Toivoisinkin, että Google+:n käyttäjät jakaisivat kommentikenttään alla mielipiteitä ja vinkkejä, miten Google+ auttaa bloggaajaa.

5. YouTube: Videon käyttö on hyvä idea. Kaikki pitävät videoista. YouTube voi räjäyttää blogisi kävijämäärät stratosfääriin asti, jos onnistut luomaan jotain etevää, oivaa, hauskaa ja erilaista. Tätä täytyy kyllä kokeilla. Ehkä matkablogiini sopisi kuvien lisäksi veden alla kuvattuja videoita Punaisenmeren ihmeistä. Täytyykin piipahtaa tuolla videokameraliikkeessä ja säästää rahaa matkaan pinnan alle!

6. Delicious tarjoaa helpon ja ilmaisen tavan tallentaa linkkejä, organisoida näitä ja löytää sinua kiinnostavia aiheita netistä. Voit linkittää Deliciousin Twitter-tiliisi ja sinulle rakennetaan henkilökohtainen uutissyöttö  perustuen sinua kiinnostaviin asioihin. Delicious analysoi Twitter-verkostoasi ja löytää suosituimmat linkit.

Mahdollisuuksia on yhtä paljon kuin puita Suomen metsissä.

2 thoughts on “Blogin julkistuksen jälkeen

Comments are closed.