Sosiaalinen media ja kriisinhallinta

Sosiaalisen median tarjoamien työkalujen avulla voit seurata mitä ja miten yrityksestäsi ja brändistäsi puhutaan. Some voi myös olla se kanava, jonka kautta saat ennakkovaroituksen mahdollisesta kriisistä ja voit näin välttää kriisin ennen sen syntymistä. Kriisin ollessa jo päällä, on somen kanavat hyödyllisiä nopeaan tiedonvälitykseen.

Tehokas tapa hyödyntää somea on kuunnella. Kuuntele mitä suuri yleisö puhuu organisaatiostasi – sen toiminnasta, tuotteista ja maineesta. Kun tiedät mitä organisaatiostasi puhutaan, voit vastata kysymyksiin, reagoida ihmettelyihin ja väitteisiin sekä kommentoida blogikirjoituksia. Nyt ja huomenna on oltava avoin ja interaktiivinen suuren yleisön kanssa.

Sosiaalinen media tuo esille myös asioita, joista johto ei aina tiedä. Esimerkiksi asiakaspalvelusta on esimerkkejä niin Facebookissa kuin Twitterissä. Kannattaa seurata mitä ihmiset kertovat yrityksenne asiakaspalvelusta – voit näin joko käydä kiittämässä hyvin toimivaa työntekijää tai korjata huonosti käyttäytyvän työntekijän palveluasennetta ja -toimintaa.

Muutamia oivia työkaluja:

Tweetbeep ilmoittaa kun yrityksestäsi, tuotteistasi tai blogistasi puhutaan Twitterissä. Voit valita avainsanat, joista haluat ilmoituksen.

Saat halutessasi päivittäin sähköpostin Social Mention -sivulta. Ilmoitus voi olla esimerkiksi brändin, yritysnimen, henkilönimen tai vaikka markkinointikampanjan osumista.

Google ja Yahoo tarjoavat ilmoituspalvelun, joka sisältää avainsanojen perusteella löytyneitä osumia Internetissä, uutissivuilla ja esimerkiksi blogeissa.

Tutustu myös Google Trends -työkaluun. Sen avulla näet globaalin kiinnostuksen jopa viidestä aiheesta. Tulokset kertovat kuinka usein valittuja termejä on haettu Googlesta.

Kun kuulet ongelmasta ajoissa, voit välttää ikävän kriisitilanteen. Hyödynnä sosiaalisen median tarjoamia työkaluja ja kuuntele mitä organisaatiostasi puhutaan. Varaa resursseja tähän tärkeään liiketoimintaa hyödyntävään tehtävään.

2 thoughts on “Sosiaalinen media ja kriisinhallinta

  1. Pingback: Twitter Alerts | NYT JA HUOMENNA

  2. Pingback: Tee rohkea päätös – nouse seuraavalle tasolle! | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.