Twitterin aloitus (päivitetty 2015)

Kirjoitin Twitter peruskurssin / minioppaan syyskuussa 2013. Twitter on tehnyt vuoden 2014 aikana ja vuoden 2015 alussa pari huomattavaa muutosta, joten päivitän hieman minioppaani sisältöä.

PERUSTA TWITTER TILI

  • avaa http://www.twitter.com
  • mieti etukäteen käyttäjätunnus, kieli, bio/profiiliteksti (lyhyt teksti itsestäsi ja siitä mistä twiittaat) sekä linkki omaan blogiin, työnantajan www-sivuille tai omaan LinkedIn-profiiliin
  • seuraa Twitterin antamia ohjeita askel kerrallaan
  • lopuksi tallenna profiilisi

Twitter tilin perustaminen 2

Kuva yllä on vaihe 2/6 perustamisvaiheessa. Jos haluat ehdotuksia viihteestä, teknologiasta, musiikista, politiikasta tai vaikka taiteesta, voit ruksata toiveesi tässä kohtaa. Seuraavaksi Twitter ehdottaa seurattavia aihe 2/6 valintojesi perusteella. Poista ruksit tileistä, jotka eivät sinua kiinnosta.

Lisää kasvokuvasi. Tämä lisää uskottavuutta. Toki, jos haluat, käytä vaikka auton tai kukan kuvaa, mutta älä ole munapää (Twitterin luoma peruskuva, ellet lisää omaa kuvaa). Organisaatiotileihin voit lisätä tähän esimerkiksi kuvan logosta. Uuden profiilikuvan koko on 400 x 400 pix. Muokkaa kuvasi tähän kokoon ennen kuvan lataamista sivulle.

Seuraa Twitterin ohjeita ja tallenna kaikki lopuksi. Vahvista tilin avaus vielä sähköpostiisi tulleen viestin kautta.

PROFIILISIVUN RAKENTAMINEN

Kun tilisi on auki, valitse “näytä profiili” oikeasta yläkulmasta. Klikkaa “muokkaa profiilia” nappia oikeassa laidassa.

Voit vaihtaa kuvasi tässä. Kuvan alle lisäät profiilitekstisi (lyhyesti mistä olet kiinnostunut ja mistä twiittaat), sijaintisi ja linkkisi (omaan blogiin, työnantajan www-sivuille tai omaan LinkedIn-profiiliin).

Twitter tilin perustaminen 3

Uudet kuvakoot vuodesta 2014 alkaen:

  • Otsake: 1500 x 500 pix
  • Henkilökuva: 400 x 400 pix
  • Twiitissä jaettava kuva: optimaalinen koko on monen vinkkisivun mukaan 440 x 220 pix, mutta olen huomannut käytännössä, että 880 x 440 pix toimii parhaiten. Kuvasuhde 2:1 on hyvä muistaa.

Lisää seuraavaksi iso otsakekuva. Twitter opastaa sinua. Valitse kuva, muokkaa se 1500 x 500 pix kokoiseksi. Lataa se profiiliisi. Jos lisäät kuvaan tekstiä, pysy kaukana reunoista (olen huomannut, että osa kuvasta leikkaantuu pois).

Otsakekuva ei ole sama kuin taustakuva tai Twitter-tilisi teema. Voit siis lisäksi valita Twitterin valmiista teemoista mieluisesi tai ladata oman. Voit myös valita taustakuvan (katso asetukset -> ulkoasu).

OMA UUSI PROFIILINI NÄYTTÄÄ TÄLTÄ:

Twitter otsikkokuva 2015 JH

Huom! Twitterissä ei kuulu tai tarvitse seurata seuraajia. Seuraa niitä ihmisiä, yritystilejä, järjestötilejä, medioita, toimittajia jne, joista olet aidosti kiinnostunut. Muuten Twitter-virta etusivullasi täyttyy twiiteistä, joista et välitä ollenkaan. Twitter-virrassa tulee näkyä sinua kiinnostavia asioita.


NYT VOIT MYÖS PINNATA SUORAAN TWIITISTÄ!

twiitin kuvan voi pinnataTwiitti, jossa on kuva: kun siirrät kursorin kuvan päälle, ilmestyy PinIt-nappi. Paina sitä ja twiitin kuva pinnataan valitsemaasi Pinterest-tauluusi.

Jos sinulle ei vielä ole Pinterest-tiliä, suosittelen tutustumista Pinterestin upeaan maailmaan. Pinterest on monen vuoden 2014 tilaston mukaan maailman 3. suosituin sosiaalisen median kanava ja muun muassa toiseksi suurin verkkoliikenteen luoja. Pinterest tuottaa neljä kertaa enemmän riihikuivaa rahaa per klikkaus kuin Twitter ja 27% enemmän kuin Facebook.

Tässä oli Twitterin alkeet. Lue seuraavaksi Twitterin jatkokurssi!

10 thoughts on “Twitterin aloitus (päivitetty 2015)

  1. Pingback: Kriisiviestinnästä – lyhyesti | NYT JA HUOMENNA

  2. Pingback: Blogin julkistuksen jälkeen | NYT JA HUOMENNA

  3. Pingback: Tarkistuslista SEO-vastaaville | NYT JA HUOMENNA

  4. Pingback: Sisältömarkkinointi vs Somemarkkinointi | NYT JA HUOMENNA

  5. Pingback: Tunti päivässä riittää – Somessa! | NYT JA HUOMENNA

  6. Pingback: Twitter työkalu – ManageFlitter | NYT JA HUOMENNA

  7. Pingback: Twitterin jatkokurssi | NYT JA HUOMENNA

  8. Pingback: Tervetuloa Twitteriin! | Mitä opin tänään

Comments are closed.