Twitterillä voi …

Aloitin Twitterin käytön monta vuotta sitten. Saatuani rakennettua pienen aktiivisen verkoston, ymmärsin Twitterin voiman ja mahdollisuudet. Olin koukussa.

eat sleep tweet

Minulle Twitter tarjoaa paikan, josta löydän ajankohtaiset uutiset parissa sekunnissa, jossa voin jakaa uutisia, tietoja, vinkkejä sekä pyytää apua niin pieniin kuin suuriin tiedontarpeisiin. Twitterissä tutustun ihmisiin, jotka jakavat kiinnostukseni esim. markkinointiin, viestintään, someen, matkailuun, taiteeseen, uusimpaan teknologiaan, tulevaisuuden näkymiin ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Keskustelu verkostolaisten kanssa on kaiken a ja o.

Aloitin asiantuntijablogin ja matkablogin kirjoittamisen kesän 2013 jälkeen. 10 kuukauden kokemuksella voin nyt (7/2014) sanoa, että Twitter on paras kanava, jonne jakaa blogikirjoituksia. Asiantuntijan vinkit – blogini on houkutellut 10 kuukaudessa yli 39 000 kävijää. Matkablogissani on vieraillut vuodessa yli 12 000 kävijää. Tämä on enemmän kuin haaveilin. Tämä innostaa jatkamaan 🙂

human to human globally

Tärkeintä on rakentaa verkosto.

Mieti mitä haluat löytää, se määrittelee pitkälti ketä sinun kannattaa Twitterissä seurata. Itse seuraan yli neljää tuhatta visertäjää (09/2013). Se on hieman liikaa… minulle. Päätä itse minkälaista määrää pystyt hallitsemaan. Tweetdeck auttaa tässä. Tutustu työkaluun, ellet jo käytä sitä. Kannattaa myös käyttää Twitter-listoja ja seurata aiheita ja yhteisöjä sitä kautta.

Verkoston rakentaminen kestää, mutta on sen arvoista! Usein se, ketä seuraat, ryhtyy seuraamaan sinua. Ainakin hetkeksi, katsoakseen mistä twiittailet. Muista, että Twitterissä ei ole pakko seurata seuraajia, vaan Twitterissä seurataan itseään kiinnostavia twiittajia/twiittejä.

Tarvitset kuulijoita

Mieti mikä on sinun twiittaustyyli, jolla saat/pidät seuraajia, mutta olet oma itsesi. Vain oma tyyli kantaa pitkälle. Ja tyylisi päättää sen, ketkä sinua seuraavat.

Jos käytät Twitteriä vain kahvitauolla saadaksesi uutispläjäyksen, seuraa uutistoimistoja ja toimittajia. Jos haluat lukea hauskoja tarinoita, seuraa vitsien heittäjiä tai matkabloggaajia. Jos viestintä kiinnostaa aiheena, syötä hakuruutuun #viestintä ja löydät mielenkiintoisia viestintäihmisiä. Aloita seuraamalla tuttuja. Siitä se lähtee. Rakenna oma hyvä mixisi.

 • Jos haluaisit, niinkuin minä, hyödyntää Twitteriä myös yrityksen tiedotteen nopeaan jakamiseen, seuraa myös toimittajia, kommentoi heidän twiittejään, ole heihin yhteydessä myös perinteisemmällä tiedotteen jakotavalla, ja mieti mitkä asiat saisivat heidät kiinnostumaan sinun Twitter-tilisi seuraamisesta.

Vinkki viestintävastaaville 

Tiedotteen lähettäminen medialle ei aina takaa, että tiedote julkaistaan. Sen tietää jokainen, joka työskentelee tiedotteiden parissa. Twitter muutti tiedotemaailmani. Sain aiemmassa työpaikassa rakennettua niin oivan verkoston, että jokainen kirjoittamani tiedote julkaistiin ja nopein julkistus tapahtui Twitterin avulla. 10 minuutissa tiedote oli julkaistu. Kyse oli ICT-alan tiedote, joka julkaistiin tunnetun eurooppalaisen teknologialehden verkkosivuilla. Toki muitakin niksejä on – media- ja viestintämaailmahan on valtava.

Suosittelen lukemaan esimerkiksi @Katleena kirjoittaman kirjan Sano Se Someksi, jos haluat saada kokonaiskuvan sosiaalisesta mediasta. Tämän kirjan ensimmäinen painos auttoi minut vuosia sitten upeaan alkuun.

Twitterillä voi saavuttaa paljon! Kaikki voivat hyötyä Twitterin käytöstä, joten huolehdithan, että organisaatiosi on aktiivinen Twitterissä. Valjasta käyttäjiksi kaikki toimitusjohtajasta alkaen.

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää Twitterin hyödyntämisestä, aloita vaikka näistä:

Copyblogger

Forbes

7 thoughts on “Twitterillä voi …

 1. Oi jee, kiitos kirjojen maininnasta!

  Tosin tuo “Sano se someksi” -opus on omasta mielestäni jo vähän vanhentunut. Tieto happanee pahuksen nopeasti tällä alalla. 😦 Kirjasta on onneksi keväällä tulossa uudet versiot: Kauppakamari kustantaa siitä kaksi korjattua ja laajennettua laitosta: toisen version yksilöille ja toisen version yrityksille.

  Lähetän opukset sulle heti, kun ne tulevat painosta ulos.

  • Sano se someksi -opus on pari v vanha, mutta toimii. Olen lainannut sitä kavereille, jotka eivät itse pääse ostamaan. Ovat oppineet alkeet + kokonaisuuden. Kehuvat kirjaa. Eli kiitos vielä kerran tosi hyvästä oppasta, jolla jokainen pääsee vauhtiin 🙂
   Mahtavaa, että päivitysversio tulossa – odotan innolla!

 2. Pingback: Blogin julkistuksen jälkeen | NYT JA HUOMENNA

 3. Pingback: Oma Some, Paras Some! | NYT JA HUOMENNA

 4. Pingback: Tunti päivässä riittää – Somessa! | NYT JA HUOMENNA

 5. Pingback: Sosiaalisen median pinnan alla… | NYT JA HUOMENNA

 6. Pingback: Twitter-työkalu: ManageFlitter | NYT JA HUOMENNA

Comments are closed.