Markkinointivinkkejä

Harva yritys pärjää ilman digi- tai somemarkkinointia. Voit tavoittaa digin ja somen avulla tuhansia uusia asiakkaita. Samalla vahvistat brändiäsi, jos hoidat asiat hyvin. Muista, että markkinointi ei saa häiritä, eli mieti kuinka paljon markkinoit verkossa ja somekanavissa. Parasta toimintaa on aito sosiaalinen vuorovaikutus asiakkaiden käyttämissä somekanavissa.

Tässä muutama vinkki, joilla pääset alkuun. Mahdollisuuksia on satoja, joten kun perusteet ovat hallussa, lisää rohkeasti suunnitelmaasi uusia asioita.

digimarketing

1. Anna verkkosivusi suunnittelu ja toteutus ammattilaisen käsiin

Verkkosivusi ovat kaiken a ja o. Tee verkkosivuista visuaalisesti miellyttävät ja käyttäjäystävälliset. Tiedon on täytyy löytyä selkeästi ja näppärästi. Muista mobiilioptimointi. Nykyään moni hyödyntää tabletteja ja älypuhelimia etsiessään tietoa verkosta.

2. Hyödynnä SEO-asiantuntijaa

Optimoi verkkosivusi hyvin. Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan verkkosivuston näkyvyyden parantamista hakukoneiden tuloksissa. Muun muassa sivuston tekninen toteutus ja sisältö fiksuine linkityksineen ovat ratkaisevassa asemassa.

3. Suunnittele ja luo blogi

Mieti minkälaiset tarinat kiinnostavat kohderyhmääsi. Missä muodossa tulisi tarinoida? Olisiko hyvä tuottaa vähintään kerran kuussa You Tube -video tekstiblogin sijaan? Pidä huolta, että blogikirjoituksiasi voi jakaa ja kommentoida. Vuorovaikutus on avainsana nyt ja huomenna.

4. Sähköpostimarkkinointia saa tehdä, mutta harkiten

Pidä huolta, että sinulla on lupa lähettää sähköpostia vastaanottajalle. Lähetä sähköpostimarkkinointia harkitusti. Suurin osa ei arvosta sähköpostimarkkinointia, joten huomioi tämä. Tavoitteesihan on palvella asiakasta ja toimia hänen arvostamallaan tavalla.

Mieti mielenkiintoinen ja koukuttava sisältö. Olisiko se tarina, video, kilpailu, uutuuksien nasta esittely, haastattelu, tutkimustulos tai vaikka yhdistelmä kaikista näistä?

Muista suora linkki verkkosivuillesi. Mikään ei harmita niin kuin yhteystietojen ja linkkien etsiminen.

Muista myös linkit blogiin ja käyttämiisi sosiaalisen median kanaviin, esimerkiksi Twitter-tiliin, LinkedIn-yrityssivulle, FB-sivulle, Pinterest-tauluun ja/tai YouTube-sivulle.

5. Julkaise tiedotteita ajatuksella

Jos ei ole uutista, älä luo sitä väkisin. Toimittajat ovat tarkkoja hyvästä syystä. Kun sinulla on uutinen, tee tiedote josta ilmenee kuka, mitä, milloin, missä ja miksi. Ota asiantuntija avuksi. Hyödynnä sosiaalista mediaa, esimerkiksi Twitteriä, tiedotteen jakamisessa. Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin puhelimitse ja sosiaalisen median kanavissa.

6. Mittaa, analysoi, kehity

Ota asiantuntija avuksi ellei talossa ole tarvittavaa osaamista. On tärkeää, että tiedät mikä toimii ja mikä ei. Mittaa ja analysoi. Jatka hyviä kampanjoita ja projekteja, muokkaa huonosti vetävät toiminnat.

measure some

7. Tapahtumasta viestiminen

Kutsu vieraat sähköpostin lisäksi sosiaalisen median ja digiviestinnnän avulla. Valitse alustat sen mukaan missä asiakkaasi ja kohderyhmäsi liikkuvat. Hyödynnä esimerkiksi LinkedIn, Twitter, YouTube ja Pinterest kanavia. Viestitä, houkuttele ja koukuta – unohda perinteiset, tylsät ja monia ärsyttävät markkinointitavat. Hyödynnä radiomainontaa, kun haluat saavuttaa laajan yleisön.

8. Kilpailut kiinnostavat

Monet ihmiset ovat innostuneita kilpailuista. Siksi monet kuluttajatuotteiden yritykset pyörittävät kilpailuja niin verkkosivuillaan kuin FB-tilillään. Siirry H2H-ajatteluun sisällöntuotannossa. Mieti milloin, missä ja minkälainen kilpailu voisi olla paikallaan herättämään kohderryhmäsi mielenkiinnon. Missä kohderyhmäsi liikkuu? Mitä he arvostavat? Milloin tavoitat heidät?

 

9. Sopisiko ulkomainonta organisaatiollesi?

Jos sopisi, mieti missä kohderyhmäsi liikkuu. Tuota sinne ulkomainontaa. Bussipysäkit toivmivat hyvänä mainospaikkana. Lentokenttä on usein hyvä valinta.

10. Lehtimainonta on edelleen tarpeen

TV-mainonta on monille liian kallista, mutta tavoitat TV:n kautta suuren yleisön. Radiomainonta sopii monelle, eivätkä hinnat tyhjennä markkinointikirstuasi täysin. Lehtimainonta ei ole kovin kallista nykypäivänä. Vaikka tutkimukset kertovat, että lehtiä luetaan vähemmän kuin viisi vuotta sitten, ei lehtien lukijat kuitenkaan ole kadonneet kokonaan. Esimerkiksi minä, ystäväni ja moni verkostostani luemme intohimoisesti lehtiä ja kirjoja. Digin tuleminen ei poista printtiä sen enempää kuin TV:n tuleminen poisti radion kuuntelua. Kuuntelemme edelleen radiota – useimmat päivittäin.

11. Somemarkkinointi tarjoaa valtavat uudenlaiset mahdollisuudet. Mutta ole tarkkana – huomioi kohderyhmäsi toiveet ja kunnioita niitä. Lue lisää tästä. Vinkkiä löytyy myös strategiaan, suunnitteluun ja eri kanavien piirteisiin. Lue niitä lisää tästä.

Näillä vinkeilläni pääset varmasti alkuun. Mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla. Kyse on resursseista, rohkeudesta, nokkeluudesta, ihmisten arvostamisesta ja palvelemisesta, kohdentamisesta, hyvistä suunnitelmista ja toteutuksista sekä suunnitelmallisuudesta.

Hyödynnä ammattilaisia tarpeen tullen – se kannattaa aina.